Κλειστές οι τρεις σήραγγες στα Τέμπη λόγω τεχνικού προβλήματος

Κλειστές οι τρεις σήραγγες στα Τέμπη λόγω τεχνικού προβλήματος

Διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στο ηλεκτρομηχανολογικό σύστημα των σηράγγων, η οποία εμπόδιζε την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να έχει εικόνα από το εσωτερικό τους

Κλειστές οι τρεις σήραγγες στα Τέμπη λόγω τεχνικού προβλήματος
Κλειστές είναι από τις 15.30 περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας οι τρεις νεότευκτες σήραγγες της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στο ηλεκτρομηχανολογικό σύστημα των σηράγγων, η οποία εμπόδιζε την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να έχει εικόνα από το εσωτερικό τους. Για το λόγο αυτό η κοινοπραξία αποφάσισε να κλείσει τις σήραγγες για προληπτικούς λόγους.

Όπως αναφέρουν πηγές του protothema.gr, ο συμβεβλημένος εργολάβος της εταιρείας βρίσκεται στο σημείο και αναζητά τρόπους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στην περίπτωση που το πρόβλημα δεν λυθεί μέσα στις επόμενες ώρες και χρειαστεί κάποιο εξειδικευμένο ανταλλακτικό που δεν μπορεί να βρεθεί άμεσα, η εταιρεία θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις ώστε να ανοίξουν οι σήραγγες μέχρι το βράδυ, όπως π.χ. περιπολίες στο εσωτερικό τους 

Προς το παρόν η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» εκτρέπει τα οχήματα στο ύψος της Σκοτίνας από το ρεύμα από Θεσσαλονίκη και στο ύψος του Ευαγγελισμού στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Για προληπτικούς λόγους έχει ζητηθεί και η συνδρομή ενός οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, αλλά και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν δοθούν οι δύο σήραγγες στην κυκλοφορία, είχαν υποβληθεί σε εξονυχιστικά τεστ που διήρκεσαν δύο μήνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης