«Μποτιλιαρίσματα γίνονται και στο Λος Άντζελες»

«Μποτιλιαρίσματα γίνονται και στο Λος Άντζελες»

Με αυτό το επιχείρημα επιχειρείται να δικαιολογηθεί η απίστευτη ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων εκδρομέων - Παρουσιάζεται περίπου ως φυσιολογικό να υπάρχουν ουρές - Καμία αναφορά στο ότι μετά την Πρωτομαγιά θα κλείσουν τμήματα των δρόμων που παραδόθηκαν

«Μποτιλιαρίσματα γίνονται και στο Λος Άντζελες»
Με έναν τουλάχιστον περίεργο τρόπο επιχειρεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να δώσει απαντήσεις στο γιατί δεκάδες χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα ταλαιπωρήθηκαν την περασμένη Δευτέρα κυρίως στην Ιονία Οδό
χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι μποτιλιαρίσματα γίνονται και... στο Λος Άντζελες για το Thanksigiving (την Ημέρα των Ευχαριστιών).

Κλείσιμο
Στην άκρως ειρωνική και προσβλητική για τους οδηγούς που χρειάστηκαν το διπλάσιο χρόνο για να φτάσουν από περιοχές της Δυτικής Ελλάδας στην Αθήνα, το υπουργείο Μεταφορών επιχειρεί να κάνει το «άσπρο-μαύρο». Φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ότι «ο Χρήστος Σπίρτης δεν έκανε εγκαίνια στην Ιονία Οδό όταν σε δελτίο τύπου της 12ης Απριλίου αναφέρεται Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρέδωσε σήμερα στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα της Ιόνιας Οδού που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τεχνικό έργο του αυτοκινητοδρόμου».



Εκτός, δε, από το Λος Άντζελες το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών επικαλείται και το παράδειγμα της Γαλλίας όταν σχηματίστηκαν «ουρές 915χλμ. από τους εκδρομείς του Αυγούστου» βάσει του δημοσιεύματος που παραθέτει.

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης «πανηγυρίζει», επίσης, για το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει, δεν υπήρξε κανένα θανατηφόρο δυστύχημα στους αυτοκινητοδρόμους Κορίνθου-Πατρών, Ιονίας Οδού, Μορέα και Τεμπών-Πλαταμώνα μια ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι 26 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους κατά την έξοδο του Πάσχα.

Παράλληλα σύμφωνα με την ανακοίνωση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν φέρει καμία ευθύνη για το μποτιλιάρισμα στην Ιονία Οδό επειδή πρόκειται για «μια περιοχή που σε κάθε έξοδο παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, μιας και η παλιά εθνική διαθέτει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση».

Τέλος στις εκατοντάδες λέξεις της ανακοίνωσης δεν γίνεται καμία αναφορά για το γεγονός ότι μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, οι δρόμοι που πρόσφατα δόθηκαν στην κυκλοφορία θα κλείσουν σε πολλά σημεία προκειμένου να ολοκληρωθούν εργασίες.


Δείτε εδω την ανακοίνωση



















Με την ίδια ειρωνική διάθεση εμφανίστηκε ο Χρήστος Σπίρτζης και στη Βουλή κατά την απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δ. Κωσταντόπουλου γιατί δεν συνδέεται το Αγρίνιο με την Ιόνια οδό.

Ο υπουργός Μεταφορών διαχώρισε το ΠΑΣΟΚ της εποχής που ήταν και ο ίδιος στέλεχος από το σημερινό και αναφέρθηκε με ειρωνική διάθεση στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν.
 
«Φίλε Δημήτρη, σε παρακαλώ να μου επιτρέψεις ως φίλος πριν προχωρήσω σε μια καταγγελία και στην αυτοκριτική μας να ξεκινήσουμε με μια συμβουλή στα επικοινωνιακά επιτελεία που στηρίζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί λοιπόν ξεκινάνε την μέρα τους λέγοντας 'μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία και στημένη ιστορία'. Κι εσύ με την επίκαιρη που κάνεις την χαλάς. θα διάβασες τα τέσσερα δελτία τύπου του Γιάννη Μανιάτη. Μας λέει λοιπόν ότι τα έργα αυτά έχουν σχεδιαστεί, και έχουν τελειώσει οι μελέτες τους από το 2001 ακόμα. Μας λέει ότι είναι συγχρηματοδοτούμενα κι έτσι μειώνεται το κόστος. Κι ο κ. Λοβέρδος μας είπε ότι αν δεν ήταν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τελείωναν πολύ νωρίτερα» ξεκίνησε την απάντησή του.
 
Και συνέχισε: «θα ήθελα να κάνω την καταγγελία και να παροτρύνω να μη πιστεύετε στα μάτια σας να μην μετράτε το χρόνο που επιστρέψατε  να έρθει με ασφάλεια πίσω,  και να καταγγείλουμε τον πρωθυπουργό κι εμένα για την ολοκλήρωση των έργων. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις καταγγελίες γιατί έγινε μποτιλιάρισμα την δεύτερη μέρα σε μια πρωτοφανή επιστροφή,  γιατί τελείωσαν στην ώρα τους τα έργα , γιατί επιχειρούν  να  βάλουν ηλεκτρονικά διόδια, γιατί είχαν  το θράσος να ονοματίζουν  τις σήραγγες με τα ονόματα του Τεμπονέρα και του Ανδρέα Παπανδρέου , γιατί  προχωρήσαμε σ' αυτό το φιάσκο των έργων. Ουρές τεράστιες,  ημιτελή έργα, φιέστες και ουρές! Να προσθέσουμε και την καταγγελία ότι δεν κάνουμε νέα έργα, Μην μας ρωτάτε όταν τα κάνατε εσείς  όλα, και τις μελέτες και τον σχεδιασμό. Θα περιμέναμε να προχωρήσετε και στην υλοποίησή τους όταν  γίνατε κυβέρνηση με τον Σαμαρά».

Όταν, δε, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του είπε ότι «εκπλήσσομαι αγαπητέ Χρήστο γιατί τότε ήσουν κι εσύ στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ως Πρόεδρος του ΤΕΕ γνωρίζεις από μέσα πολύ καλά τι έγινε με τα έργα. Παρέα ήμασταν στο ΠΑΣΟΚ. Και δεν καταλαβαίνω πως κατηγορείς εμένα , ένα νέο βουλευτή» ακολούθησε νέος γύρος από τον κ. Σπίρτζη «φίλε Δημήτρη η απάντηση ήταν κυρίως στους βουλευτές της ΔΗΣΥ (σσ Γ. Μανιάτη, Λοβέρδο) κι όχι σ' εσένα. και οι δύο ήταν στο ΠΑΣΟΚ. Κι αυτοί, κι εγώ, τότε ήμασταν ΠΑΣΟΚ, τότε που το ΠΑΣΟΚ είχε άλλα χαρακτηριστικά. Έχω φέρει όμως δυο στικάκια να δώσετε και στη ΝΔ και στη ΔΗΣΥ που συνεργάζεστε, μπας και θυμηθούν». 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης