Γνωστός επιχειρηματίας ο φυγόποινος με το ρεκόρ στις καταδίκες

Γνωστός επιχειρηματίας ο φυγόποινος με το ρεκόρ στις καταδίκες

Ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 30 ετών και επτά μηνών και συνολική χρηματική ποινή 30.200 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί Δημοσίων Εσόδων

Γνωστός επιχειρηματίας ο φυγόποινος με το ρεκόρ στις καταδίκες
Πασίγνωστος πρώην επιχειρηματίας της Αχαΐας ήταν ο ηλικιωμένος αμετανόητος… φοροφυγάς που είχε καταπατήσει κάθε νόμο σχετικό με τις εισφορές στο Δημόσιο! Γι’ αυτό, άλλωστε, είχε καταδικαστεί επτά φορές από διάφορα δικαστήρια. Ήταν, όμως, και συστηματικός… φυγόποινος!

Ο 70χρονος, ο οποίος έχει σταματήσει πλέον να δραστηριοποιείται επαγγελματικά εδώ και μερικά χρόνια, ιδιοκτήτης πολύ μεγάλης επιχείρησης στην περιοχή του Ρίου την οποία έχει πια μεταβιβάσει. Ωστόσο, δεν ρύθμισε τις εκκρεμότητές του, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Αθηνών για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ενώ διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν σε βάρος του και επτά καταδικαστικές αποφάσεις. 

Ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 30 ετών και επτά μηνών και συνολική χρηματική ποινή 30.200 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί Δημοσίων Εσόδων, για κατ’ εξακολούθηση μη απόδοση παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος στο Δημόσιο, για κατ’ εξακολούθηση μη καταβολή ΦΠΑ, για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών και για συκοφαντική δυσφήμιση!

Οι αποφάσεις είχαν εκδοθεί από του Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Τέλος στις μέρες ελευθερίας του καταζητούμενου… ρέκορντμαν έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που τον εντόπισαν στην Πάτρα, τον συνέλαβαν και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών διέταξε τον εγκλεισμό του 70χρονου στην φυλακή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης