Ανήλικοι είχαν φτιάξει ομάδα και λήστευαν συνομήλικούς τους σε όλη την Αττική

Ανήλικοι είχαν φτιάξει ομάδα και λήστευαν συνομήλικούς τους σε όλη την Αττική

Το απόγευμα της Κυριακής, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνέλαβαν ένα 17χρονο, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα λήστεψε, με την απειλή μαχαιριού, μια παρέα ανηλίκων - Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία ακόμη μέλη της σπείρας, ηλικίας 12, 15 και 18 ετών

Ανήλικοι είχαν φτιάξει ομάδα και λήστευαν συνομήλικούς τους σε όλη την Αττική
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα ανηλίκων τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε συνομηλίκους τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Το απόγευμα της Κυριακής, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνέλαβαν ένα 17χρονο, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα λήστεψε, με την απειλή μαχαιριού, μια παρέα ανηλίκων. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία ακόμη μέλη της σπείρας, ηλικίας 12, 15 και 18 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης από κοινού με τους συνεργούς του, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα και βραδινές κυρίως ώρες διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε βάρος ανηλίκων, από τους οποίους, με την απειλή μαχαιριού, αποσπούσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δώδεκα 12 περιπτώσεις ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Παπάγου, Ηράκλειο, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Νέα Ιωνία), ενώ οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τα θύματα.
Κλείσιμο

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο 17χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης