Λέρος: Με το «Blue Star» μεταφέρθηκαν στο νησί 40 οικίσκοι για τους μετανάστες

Λέρος: Με το «Blue Star» μεταφέρθηκαν στο νησί 40 οικίσκοι για τους μετανάστες

Προετοιμασία για τη δημιουργία του Hot Spot και για μακρά φιλοξενία προσφύγων - Έντονη ανησυχία των κατοίκων ότι με τη δημιουργία του κέντρου το νησί τους θα γίνει πόλος έλξης για ακόμη περισσότερους μετανάστες και πρόσφυγες

Λέρος: Με το «Blue Star» μεταφέρθηκαν στο νησί 40 οικίσκοι για τους μετανάστες
Με έντονη ανησυχία παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της Λέρου τα όσα εκτυλίσσονται λόγω του προσφυγικού, αφού τους τελευταίους μήνες το νησί τους έχει «βουλιάξει» από μετανάστες και πρόσφυγες.

Ωστόσο, οι ζωές των κατοίκων έχουν αναστατωθεί ακόμη περισσότερο από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι στη Λέρο θα δημιουργηθεί ένα από τα κέντρα ταυτοποίησης μεταναστών, γνωστά και ως «hotspots».

Τη Δευτέρα έφτασαν στο νησί με το πλοίο «Blue Star» συνολικά 40 οικίσκοι, οι οποίοι αναμένεται να φιλοξενήσουν τους μετανάστες που καταφτάνουν στη Λέρο. Τα σπιτάκια μεταφέρθηκαν στο νησί με δύο δρομολόγια του πλοίου, το οποίο είχε ναυλώσει η κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικίσκοι τοποθετήθηκαν στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού της Λέρου (ΥΝΤΕΛ), ενώ τις επόμενες ημέρες άλλοι 60 οικίσκοι αναμένεται να μεταφερθούν στο νησί.

Ωστόσο, οι κάτοικοι παραμένουν ανήσυχοι και τονίζουν πως η καθημερινότητά τους έχει αναστατωθεί, όχι μόνο από τις τεράστιες ροές μεταναστών, αλλά και από τις εργασίες που το τελευταίο διάστημα λαμβάνουν χώρα στο νησί, όπως για παράδειγμα από το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του έτους ο στρατός θα πρέπει να έχει δημιουργήσει «Hot Spot» στη Λέρο.

Η ανησυχία είναι ότι με τη δημιουργία του Κέντρου υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων η Λέρος θα γίνει πόλος έλξης για ακόμη περισσότερους μετανάστες και πρόσφυγες. Επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό υποστηρίζουν ότι με την δημιουργία του Hot Spot το πλήγμα που θα υποστεί νησί εις ό,τι αφορά τον τουριστικό τομέα θα είναι καίριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης