Λέρος: Ελληνοαμερικανοί γερουσιαστές στα υπό κατασκευή σημεία υποδοχής προσφύγων
Η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τις τοπικές Αρχές και με τον δήμαρχο του νησιού - Μετά την επίσκεψη στον χώρο όπου άρχισαν οι εργασίες για τη δημιουργία του χώρου υποδοχής και πρώτης καταγραφής προσφύγων, θα ακολουθήσει σύσκεψη στον Δήμο Λέρου με αντικείμενο τις αναμενόμενες ροές προσφύγων στο νησί κατά τη διάρκεια του χειμώνα
Επίσκεψη στη Λέρο πραγματοποιούν σήμερα δύο Ελληνοαμερικανοί γερουσιαστές, μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, προκειμένου να δουν από κοντά το υπό κατασκευή σημείο υποδοχής και πρώτης καταγραφής προσφύγων.
Τους Ελληνοαμερικανούς γερουσιαστές Τομ Κατσιαντώνη και Λου Ραπτάκη θα συνοδεύσει, κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών, Μιχάλης Κόκκινος.
Στη Λέρο η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τις τοπικές Αρχές και συγκεκριμένα με τον δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Κόλλια, τον έπαρχο Καλύμνου Γιάννη Θεμέλαρο, τον διοικητή του Λιμενικού Σώματος, τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες και της Frontex καθώς και τους εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δρουν εθελοντικά στο νησί.
Μετά την επίσκεψη στον χώρο όπου άρχισαν οι εργασίες για τη δημιουργία του χώρου υποδοχής και πρώτης καταγραφής προσφύγων, θα ακολουθήσει σύσκεψη στον Δήμο Λέρου με αντικείμενο τις αναμενόμενες ροές προσφύγων στο νησί κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας