Φωτογραφίες: Η παρέλαση των Καβαλάρηδων στη Σιάτιστα
Το έθιμο έχει τις ρίζες του στα χρόνια της Τουρκοκρατίας
Τα καλά της φόρεσε σήμερα η Σιάτιστα για τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, με τους καβαλάρηδες να αναβιώνουν για μια ακόμη φορά το έθιμο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, που κορυφώθηκε με τη μεγάλη παρέλασή τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Το έθιμο έχει τις ρίζες του στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Τότε η ημέρα της Παναγίας, 15 Αυγούστου, έδινε τη δυνατότητα στους σκλαβωμένους να ζήσουν μια μέρα ελευθερίας, καθώς άγραφο προνόμιο φαίνεται είχε δοθεί από τους Τούρκους. Από όλη τη Δυτική Μακεδονία προσέρχονταν Προσκυνητές καβάλα στα άλογα να τιμήσουν τη Θεοτόκο, και να πάρουν από αυτή ευλογία και δύναμη. Ήταν όμως και ένας τρόπος συνεύρεσης και επικοινωνίας των Ελλήνων της γύρω περιοχής, έχοντας έτσι το προνόμιο να συζητήσουν θέματα σχετικά με την Εθνική υπόθεση.
Η ασφαλιστική φιλοσοφία της Generaliαναγνωρίζει τις μοναδικές σου ανάγκες και προτείνει την πιο ολοκληρωμένη λύση για την προστασία της κατοικίας σου, που ξεχωρίζει και κερδίζει.
Για τη διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρεία DEMO, οι εργαζόμενοι αποτελούν τον πιο σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη και την επιτυχία της. Κάτι που αποδεικνύεται και με το «προσκλητήριο» στους νέους επιστήμονες να ξεκινήσουν το ταξίδι τους, μέσω του προγράμματος υποτροφιών και πρακτικής άσκησης «Start Your Journey».
Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση UEFA Champions League υπόσχεται πολύ θέαμα και μια ποδοσφαιρική εμπειρία, που όταν τη ζεις από τις κερκίδες γίνεται μοναδική