Μεσσηνία: Άδειαζαν σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Μεσσηνία: Άδειαζαν σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Σπίτια παραθεριστών και ενοικιαζόμενα δωμάτια είχαν βάλει στο στόχαστρό τους νεαροί Έλληνες, οι οποίοι διέπραξαν 16 διαρρήξεις σε θέρετρα της ευρύτερης περιχής της Πύλου, τους τελευταίους τρεις μήνες

Μεσσηνία: Άδειαζαν σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια
Τα σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Φοινικούντα, τη Μεθώνη, τον Ευαγγελισμό και άλλα χωριά στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύλου- Νέστορος στη Μεσσηνία είχε ρημάξει μια συμμορία νεαρών Ελλήνων που είχαν διαπράξει 16 διαρρήξεις τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η διερεύνηση της μεθοδολογίας με την οποία δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οδήγησε στην ταυτοποίησή τους από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Καλαμάτας και του τμήματος Πύλου, που οργάνωσαν επιχείρηση σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε. και συνέλαβαν τους τέσσερις νεαρούς ηλικίας 22, 28, 29 και 32 χρόνων, που τρύπωναν στα κτίρια παραβιάζοντας παράθυρα ή πόρτες τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι απουσίαζαν.

Μετά την σύλληψή τους διαπιστώθηκε ότι είχαν κλέψει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά και άλλα είδη που η αξία τους ξεπερνά τα 16.000 ευρώ. Από τις έρευνες, ωστόσο, βρέθηκαν μόνο 245 ευρώ και τέσσερα κινητά, ενώ κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης