Θρίλερ με τα δύο 4χρονα που βρέθηκαν σε καταυλισμό Ρομά: Απαγωγή ή παράνομη υιοθεσία;

Θρίλερ με τα δύο 4χρονα που βρέθηκαν σε καταυλισμό Ρομά: Απαγωγή ή παράνομη υιοθεσία;

Συνελήφθησαν τα δύο νεαρά ζευγάρια Ρομά - Το τεστ DNA έδειξε πως το αγοράκι και το κοριτσάκι δεν είναι παιδιά τους

Θρίλερ με τα δύο 4χρονα που βρέθηκαν σε καταυλισμό Ρομά: Απαγωγή ή παράνομη υιοθεσία;
Σε κυκλώματα αρπαγής παιδιών που οργανώνουν παράνομες υιοθεσίες οδηγεί τις αρχές η υπόθεση των δυο ανήλικων παιδιών που εντοπίστηκαν σε καταυλισμούς τσιγγάνων στη Λακωνία να ζουν μαζί με οικογένειες Ρομά, οι οποίες δεν έχουν σχέση η μια με την άλλη! Ωστόσο, παραμένει άγνωστο ακόμη από πού προέρχονται τα παιδιά και υπό ποιες συνθήκες βρέθηκαν στα χέρια των δυο οικογενειών.

Όπως αποκάλυψε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Σταύρος Τουφεξής, η εξέταση DNA που έγινε στα δυο παιδάκια (που και τα δυο είναι τεσσάρων χρόνων) απέδειξε ότι δεν ανήκαν στις δυο οικογένειες και οι φερόμενοι ως γονείς συνελήφθησαν. Σε επίσημη ενημέρωση, ο διευθυντής της Ασφαλείας Σπάρτης Ζαχαρίας Αγρανιώτης, όλα ξεκίνησαν από μια καταγγελία που έφτασε στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας πήγαν την Πέμπτη στους καταυλισμούς στην Τραπεζοντή και τα Καλύβια Σοχάς, που βρίσκονται έξω από την πόλη της Σπάρτης.

Κλείσιμο
Στον πρώτο καταυλισμό, ένα 4χρονο αγόρι ζούσε μαζί με έναν 29χρονο και την 29χρονη σύζυγό του που εμφανίζονταν ως γονείς του, όπως συνέβαινε με ένα συνομήλικό του κορίτσι που ζούσε στον δεύτερο καταυλισμό μαζί με τους υποτιθέμενους γονείς του, έναν 35χρονο και την 27χρονη σύζυγό του. Όμως, και στις δυο περιπτώσεις, τα χαρακτηριστικά των παιδιών δεν έμοιαζαν με αυτά των ζευγαριών.

«Κατά την διάρκεια της έρευνας ενισχύθηκε η πεποίθηση ότι δεν είναι παιδιά  τους και οι ίδιοι έπεφταν συνεχώς σε αντιφάσεις. Έτσι, ελήφθησαν δείγματα DNA από τα παιδιά και τους φερόμενους ως γονείς και εστάλησαν για εξετάσεις στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ….» είπε ο διευθυντής της Ασφάλειας.

Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν προέκυψε κληρονομική συμβατότητα μεταξύ των γενετικών στοιχείων των παιδιών και των φερόμενων ως γονέων τους κι έτσι οι τέσσερις τσιγγάνοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για αρπαγή ανηλίκου. Με αίτημα της Ασφάλειας, ζητήθηκε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης να εκδώσει διατάξεις για να αφαιρεθεί προσωρινά η επιμέλεια των παιδιών από τους τσιγγάνους και να παραδοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Όμως, η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς ερευνάται η προέλευση των δυο παιδιών, που δεν έχουν συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους. Γι’ αυτό, οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει να δοθεί εισαγγελική εντολή για να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες τους, μήπως και εντοπιστούν οι βιολογικοί γονείς τους.


Πώς ξεκίνησαν όλα
Όλα άρχισαν όταν η Αστυνομία αξιοποίησε καταγγελία - πληροφορία σύμφωνα με την οποία μία οικογένεια Ρομά από την Τραπεζοντή και ένα ζευγάρι Ρομά από τα Καλύβια Σοχάς εμφανίζουν ως παιδιά τους ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, περίπου 4 ετών, χωρίς να μπορούν να αποδείξουν υιοθεσία.

Το αγοράκι της οικογένειας
Ο Γιάννης Καραγιάννης, Ρομά που έχει ημιτελές σπίτι στην Τραπεζοντή, φέρεται να έχει κοντά στα τρία κοριτσάκια του προσθέσει κι ένα αγοράκι. Ωστόσο μετα από test DNA αποδείχθηκε ότι καμία βιολογική σχέση δεν είχε το αγοράκι με τους γονείς του...

Το ξανθό κορίτσι
Οι πληροφορίες θέλουν τον κοριτσάκι να είναι το μοναδικό παιδί της άτεκνης οικογένειας. Μάλιστα αν οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν, είναι ένα γλυκό κορίτσι με γαλανά μάτια ηλικίας περίπου 4-5 ετών. Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πρόκειται να διερευνήσουν την υπόθεση σε βάθος για να αποδειχθεί αν τα δύο παιδιά έχουν υιοθετηθεί παράνομα, αν έχουν υιοθετηθεί άτυπα ή αν είναι προϊόν αρπαγής.


Δείτε το βίντεο και διαβάστε περισσότερα στο apela.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης