«Νύφες» από την Κίνα για τον τουρισμό στην Ελλάδα

«Νύφες» από την Κίνα για τον τουρισμό στην Ελλάδα

Ταξίδεψαν από την άλλη άκρη της γης στη χώρα μας για να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου - Αυθεντικό κρητικό γλέντι στα Χανιά για 16 ζευγάρια Κινέζων, με τσικουδιά, ξεροτήγανα και παραδοσιακή μουσική

«Νύφες» από την Κίνα για τον τουρισμό στην Ελλάδα
Αγαπήθηκαν στην Κίνα αλλά παντρεύτηκαν στην Κρήτη! Ο λόγος για 16 ζευγάρια από τη Σαγκάη της μακρινής χώρας, που αποφάσισαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου με φόντο το απέραντο κρητικό γαλάζιο και ένα από τα ιστορικότερα μνημεία των Χανίων, το φρούριο Κούλες, στην αρχαία Απτέρα.

Οι γάμοι των Κινέζων στην Κρήτη πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Rose Weddings» που υλοποιείται τον τελευταίο χρόνο με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης και στόχο την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού στο νησί. Και ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερη τουριστική προβολή της χώρας μας.



Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας επιλέγεται από Κινέζους πολίτες για την τέλεση ομαδικών γάμων. Αντίστοιχο γεγονός έλαβε χώρα και πέρυσι στη Σαντορίνη, με φόντο το απόκοσμο τοπίο της Καλντέρας και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.
Κλείσιμο

Ο θεσμός «Τριανταφυλλένιοι Γάμοι» ή, όπως είναι γνωστός διεθνώς ως «Rose Wedding», είναι διαδεδομένος από το 1998, όταν ξεκίνησε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τουρισμού της Σαγκάης και τον δήμο Huangpu, με σκοπό τις γαμήλιες τελετές ευρείας κλίμακας και ταυτόχρονα τη «γνωριμία» της Κίνας με νέους προορισμούς κάθε χρόνο.

Οι νύφες φορούν το νυφικό τους, οι γαμπροί τα κοστούμια τους και όλοι μαζί φωτογραφίζονται σε μια συμβολική τελετή σε γραφικά σημεία των τόπων που επιλέγουν.





Στην πραγματικότητα, τα ζευγάρια των Κινέζων έχουν ήδη τελέσει τους γάμους τους στην πατρίδα τους και ταξιδεύουν για να κάνουν το μήνα του μέλιτος σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, όπου παράλληλα ανανεώνουν και τους γαμήλιους όρκους τους.

Η τελετή

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Ήταν λιτή, αλλά εντυπωσιακή. Κρητικοί με παραδοσιακές φορεσιές υποδέχτηκαν τα ζευγάρια στην είσοδο του φρουρίου, ενώ η λύρα και το λαούτο συνέθεταν το σκηνικό της υποδοχής. Έξω από το κάστρο ιέρειες έραναν τα ζευγάρια με λουλούδια και πέταξαν ρύζι, όπως συνηθίζεται στους ελληνικούς γάμους.

Οι όρκοι που αντάλλαξαν τα ζευγάρια μεταξύ τους ήταν πραγματικά συγκινητικοί.

«- Σήμερα εδώ ενώπιον της θάλασσας και του ουρανού ανταλλάσουμε όρκους αιώνιας αγάπης.
  - Υπόσχομαι για πάντα να σου κρατάω το χέρι, στην υγεία και στην αρρώστεια. Υπόσχομαι να είμαι μαζί σου στο μακρύ ταξίδι που λέγεται ζωή, ανταλλάσω μαζί σου όρκους αιώνιας αγάπης.
  - Θα είμαι για πάντα μαζί σου μέχρι ο θάνατος να μας χωρίσει».

\
Τα 16 ζευγάρια παρατάχθηκαν στο χώρο της τελετής, που άρχισε με χαιρετισμό εκπροσώπου της αντιπροσωπείας από την Κίνα. «Στην Κίνα όλοι γνωρίζομε ότι η καλύτερη χώρα είναι η Ελλάδα. Και η καλύτερη εποχή είναι η άνοιξη. Για μας είναι μια μοναδική στιγμή.

Η Ελλάδα είναι η μητέρα πολλών μύθων. Είναι από μόνη της ένας μύθος και αυτό το γνωρίζουν πολλοί στην Κίνα. Το 2014 φθάσαμε στο πέλαγος της αγάπης για να διοργανώσουμε τους «τριανταφυλλένιους γάμους». Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε ένα μύθο, ένα παραμύθι» ανέφερε.

Ακολούθησε παρουσίαση των φορέων από την Κίνα και την Κρήτη που οργάνωσαν την τελετή. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος χαρακτήρισε την ημέρα σημαντική για το νησί, είπε: « Σήμερα εδώ, συναντώνται δύο από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς. Οι θεσμοί δύο λαών που στηρίζονται στον πολιτισμό είναι αιώνιοι».

Ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, από την πλευρά του, καλωσόρισε τα ζευγάρια από την Κίνα και τους συνοδούς τους με δύο μαντινάδες και ανέφερε ότι «είναι τιμή για όλους μας η επιλογή των Χανίων για το γάμο σας».

Στη συνέχεια τα 16 ζευγάρια πιάστηκαν χέρι-χέρι και όλοι μαζί διάβασαν τον όρκο του γάμου: «Μέσα στη θολή θάλασσα της ανθρωπότητας γνώρισα εσένα. Σήμερα, ενώπιον της θάλασσας και του ουρανού υπόσχομαι όρκους αιώνιας αγάπης», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Κρητικό γλέντι και... πιλάφι μετά την ανταλλαγή όρκων αιώνιας πίστης

Μετά τους όρκους, οι νεόνυμφοι προσέφεραν το δακτυλίδι του γάμου στις αγαπημένες τους και ήπιαν κρασί, ενώ η τελετή έκλεισε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ των αντιπροσωπειών από την Κρήτη και την Κίνα και παραδοσιακό κρητικό γλέντι, κέρασμα, με τσικουδιά και ξεροτήγανα.

Στην αίθουσα του ξενοδοχείου  Asterion, στο Γεράνι Χανίων οι νεόνυμφοι έκοψαν τις 16 γαμήλιες τούρτες, μια για το κάθε ζευγάρι και πίνοντας σαμπάνια ανανέωσαν τους όρκους τους.
Όλη η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και θα προβληθεί στην Κίνα, στην Εβδομάδα Τουρισμού της Σαγκάης.

Τα ζευγάρια των νεόνυμφων και οι συνοδοί τους από σήμερα θα επισκεφθούν και τους άλλους νομούς της Κρήτης, ενώ επόμενος σταθμός τους είναι η Σαντορίνη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης