Απειλούν με απεργίες οι ναυτεργάτες

Απειλούν με απεργίες οι ναυτεργάτες

Με εξώδικα προς όλα τα αρμόδια υπουργεία αντιδρούν στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΝΑ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία ετοιμάζεται να αποστείλει εξώδικο προς όλα τα αρμόδια υπουργεία, ενώ ταυτόχρονα καλεί τους Ελληνες ναυτικούς σε αγωνιστική ετοιμότητα και συνεχή επιφυλακή.

Χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης της ΠΝΟ τονίστηκε ότι με το νέο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΝΑ για τα «Τουριστικά Πλοία και άλλες Διατάξεις» καταδεικνύεται, για πολλοστή φορά, ότι επιδιώκεται η ευθεία εξαφάνιση αυτού του ίδιου του ναυτικού επαγγέλματος.

Οπως επισημαίνει η ΠΝΟ το σχέδιο νόμου «παραδίδει στην κυριολεξία τις ελληνικές θάλασσες στα σκάφη με οποιαδήποτε σημαία, έστω και τρίτης χώρας, περιλαμβανομένων και των σημαιών ευκαιρίας, ανεξάρτητα εάν είναι ιδιωτικά ή εμπορικά».

Παράλληλα, τονίζει, ότι καταργεί πλήρως τις υποχρεωτικές οργανικές συνθέσεις του πληρώματος για τα συγκεκριμένα πλοία και την υποχρεωτική ασφάλιση των απασχολουμένων σε αυτά στο ΝΑΤ και στην κυριολεξία επιτρέπει τη χωρίς κανένα ουσιαστικό περιορισμό και έλεγχο διακίνηση των σκαφών αυτών στις ελληνικές θάλασσες.

Και όλα αυτά χωρίς καμία απολύτως πρόνοια σε ό,τι αφορά το σοβαρότατο θέμα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, του πληρώματος και κυρίως των επιβατών και γενικά των επιβαινόντων των εν λόγω σκαφών.

Τέλος, η διοίκηση της ΠΝΟ καταγγέλλει ακόμη το άρθρο 26 του νομοσχεδίου με το οποίο γίνεται μια επιπλέον προσπάθεια, για την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος απεργίας και νόμιμης αντίδρασης των ναυτεργατών σε κάθε εις βάρος τους μέτρο.

«Με το πρόσχημα του άρθρου αυτού παρέχεται το δικαίωμα στον ΥΝΑ όπως μονομερώς αποφασίζει τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας σε “έκτακτες συνθήκες” κατά παράβαση των σχετικών προστατευτικών του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας διατάξεων περί του δικαιώματος απεργίας των ναυτεργατών», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΝΙΚΟΣ

Επειδή ο κόσμος ξέρει ότι κουμουνιστής εργάτης μέλος της ΠΝΟ, σημαίνει αρχικοπρίτης, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να του στέλνουν τα λεφτά στο σπίτι, και έχει καταστρέψει όλο την ναυτεργατική ζώνη με τα κομματικά του κολλήματα, καλά θα ήταν αν ξανακλείσουν λιμάνια και εμποδίσουν καράβια, να τους πετάξουν στην θάλασσα. Ξέρω ότι θα με πούν φασίστα μερικοί του τιμημένου ΠΑΜΕ και του Σύριζα, αλλά χέστηκα.

Mpravo

ΠΑΙΔΙΑ..... ΑΦΗΣΤΕ ΟΛΑ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ... ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.... ΟΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΣΕΣ ΜΙΖΕΣ ΤΙ ΤΙΣ ΚΆΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ...... ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ... ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης