Οικογενειοκρατία στα Πανεπιστήμια: Τιμώ το σόι μου κι ας χαθεί το εξάμηνο...

   Οικογενειοκρατία στα Πανεπιστήμια: Τιμώ το σόι μου κι ας χαθεί το εξάμηνο...

Πώς 80 γιοι και θυγατέρες πανεπιστημιακών δασκάλων κρατούν ομήρους 350.000 φοιτητές - Πανεπιστήμιο Αθηνών: διόρισαν ή "εξέλεξαν" 44 παιδιά τους - Αριστοτέλειο: στους 189, οι 69 συγγενείς - Πελοποννήσου: 10 ζευγάρια καθηγητών - Ιατρική Σχολή: οι μισοί έχουν διορίσει εξαδέλφια και ανίψια

Δυναστείες πανεπιστημιακών κρατούν κλειστά τα ΑΕΙ, έχοντας απλώσει ένα ολόκληρο παρασιτικό δίκτυο βασισμένο στους χαριστικούς διορισμούς συγγενών. Η ανώτατη παιδεία παραπαίει, η οικογενειοκρατία όμως εξακολουθεί να οργιάζει στο δικό της, αχαλίνωτο και ανήκουστο πάρτη.

Γιοι, κόρες, ξαδέρφια, κουμπάροι και κάθε είδους συγγενείς καθηγητών βρίσκονται ως διά μαγείας διορισμένοι στα ίδια ΑΕΙ, συνθέτοντας έναν φαύλο ιστό οικογενειοκρατίας που στραγγαλίζει τα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας. Ενώ στην πανεπιστημιακή κοινότητα επικρατεί χάος γύρω από το εξάμηνο που σχεδόν έχει χαθεί, με το λουκέτο της ντροπής να εικονογραφεί την απελπιστική κατάσταση στην ανώτατη εκπαίδευση, οι καταγγελίες για χαριστικούς διορισμούς πέφτουν βροχή. Εν μέσω της αγανάκτησης φοιτητών, γονέων, αλλά και εργαζομένων για το παρατεινόμενο αδιέξοδο, ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αποκάλυψε ότι μόνο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) υπάρχουν 313 περιπτώσεις με το ίδιο ακριβώς επίθετο, δηλαδή συνεπωνυμίες, και πιθανότατα ακαδημαϊκές δυναστείες. Ακόμα και τους γαμπρούς τους φαίνεται ότι έχουν διορίσει στα πανεπιστήμια πρώην πρυτάνεις και καθηγητές ΑΕΙ, ενώ υπήρξε και το κραυγαλέο φαινόμενο του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο, όπως αποδείχτηκε, όλοι ήταν συγγενείς. Το αποτέλεσμα ήταν να ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας η κατάργησή του «λόγω οικογενειοκρατίας». 

Η μακροχρόνια απεργία των διοικητικών υπαλλήλων αποκάλυψε τα ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας που επικρατούν στα πανεπιστήμια, γύρω από τα οποία επί χρόνια επικρατούσε η σιωπή της συλλογικής συνενοχής. Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό το γεγονός ότι επί δεκαετίες ο νεποτισμός αποτελεί καθιερωμένο έθιμο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Γιοι και κόρες καθηγητών «κληρονομούν» διδακτορικές έδρες, ερευνητικά εργαστήρια ή ακόμα και διοικητικές θέσεις εντός των ΑΕΙ. Ολα σχεδόν τα πανεπιστήμια βρίθουν από σκανδαλώδη παραδείγματα αναξιοκρατικών εκλογών, οικογενειοκρατίας και εν γένει αδιαφάνειας αναφορικά με τις τοποθετήσεις ή τις εκλογές καθηγητών και υπαλλήλων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο έχουν δημιουργηθεί ολόκληρες δυναστείες καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων που επηρεάζουν ή και ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό την πανεπιστημιακή ζωή. 

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας για τις 313 συνεπωνυμίες, άφησε να εννοηθεί πως αυτή η παρασιτική κατάσταση ανθεί καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν κάποιας μορφής σχέση με τους καθηγητές. Το παράδειγμα που έφερε ο υπουργός ήταν αυτό του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου μόνο 12 διοικητικοί υπάλληλοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι, πολλαπλάσιοι σε αριθμό, έχουν μονιμοποιηθεί με αποφάσεις πρυτανικών αρχών. Ο υπουργός Παιδείας υπενθύμισε επίσης ότι, όταν ζητήθηκε από τα πανεπιστήμια να υπολογίσουν τις ανάγκες τους σε διοικητικούς υπαλλήλους, «όλα τα ιδρύματα μάς είπαν ότι θέλουν κι άλλους», παρόλο που με βάση την έρευνα του υπουργείου Παιδείας σε 8 από τα πανεπιστήμια της χώρας εντοπίστηκαν υπεράριθμοι διοικητικοί. 

Κορυφή του παγόβουνου και ταυτόχρονα χαρακτηριστικό δείγμα της σκανδαλώδους αυτής κατάστασης είναι η περίπτωση της οικογένειας των  Eλένης και Παναγιώτη Xριστινάκη. Πρόκειται για την κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών και του συζύγου της, καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας. Οπως αποκαλύφθηκε, το διδακτικό προσωπικό του τμήματος απαρτιζόταν σχεδόν αποκλειστικά από μέλη της ευρύτερης οικογένειας Χριστινάκη. Συγγενείς πάσης φύσεως και βαθμού, τέκνα, σύζυγοι, γαμπροί, κουμπάροι κ.ά., είχαν όλοι βολευτεί στο πανεπιστήμιο. Το εξωφρενικό αυτό φαινόμενο δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των ελληνικών, αλλά και των διεθνών ΑΕΙ. 

Ομως, εκτός από τη «δυναστεία» στο συγκεκριμένο τμήμα διαπιστώθηκε σωρεία παρανομιών, όπως χορήγηση διδακτορικών διατριβών με επιβλέποντες τους γονείς των υποψηφίων και τήρηση διπλών πρακτικών στις συνεδριάσεις εκλεκτορικών σωμάτων. Εννοείται, δε, ότι υπήρξαν παραβάσεις των κανόνων της ακαδημαϊκής δεοντολογίας, που μοιραία είχαν ως αποτέλεσμα πολλαπλές ακυρώσεις διορισμών μελών ΔΕΠ οι οποίες είχαν γίνει από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας. Ο καθηγητής και πρόεδρός του κ. Χριστινάκης είχε την εποπτεία του διδακτορικού της θυγατέρας του κυρίας Ειρήνης Χριστινάκη, η οποία ύστερα από την απόκτηση του τίτλου εξελέγη αμέσως επίκουρος και στη συνέχεια αναγορεύτηκε κατευθείαν σε τακτική καθηγήτρια. Επίσης, ο κ. Αθανάσιος Γλάρος, σύζυγος της κυρίας Ειρήνης Χριστινάκη, εξελέγη στη θέση του επίκουρου καθηγητή. Η κυρία Ελένη Χριστινάκη, σύζυγος του Παναγιώτη, είναι και αυτή καθηγήτρια στο ίδιο τμήμα, ενώ έχει διατελέσει επίσης κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής. 

Τυπικά είναι όλα εντάξει
Οι σχολές που σέρνουν τον χορό της οικογενειοκρατίας στην ανώτατη εκπαίδευση είναι οι ιατρικές, με περίπου 150 θέσεις ΔΕΠ να έχουν περάσει στα χέρια τέκνων καθηγητών. Στην Ιατρική Σχολή των Πανεπιστημίων Aθηνών και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιοι και οι κόρες υπολογίζονται σε ποσοστό άνω του 30% του συνόλου των εργαζομένων ή, σε απόλυτο αριθμό, υπερβαίνουν τους 150. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από τους περίπου 140 καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, οι μισοί έχουν ως συνάδελφο στο πανεπιστήμιο κάποιον συγγενή τους - κοντινό ή μακρινό. Υπολογίζεται ότι περίπου άλλοι τόσοι έχουν καταλάβει θέσεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν καταγγελίες που κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό καθηγητών, κυρίως πρώην πρυτάνεις σε μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει εργασία στην ευρύτερη οικογένειά τους, ακόμη και σε εξαδέλφια, γαμπρούς κ.λπ. Από τυπικής απόψεως, βέβαια, δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό, καθώς όποιος θέλει μπορεί να λάβει μέρος στη διαδικασία εκλογής. Εάν κριθεί άξιος, καταλαμβάνει τη θέση και άρα απαλλάσσεται από την υποψία ότι κληρονόμησε τη θέση χαριστικά. Ωστόσο, επί της ουσίας τίθεται μείζον ηθικό ζήτημα σχετικά με το κατά πόσον είναι δίκαιο να προηγούνται τα παιδιά των οποίων οι γονείς κατέχουν ήδη θέση σε κάποιο ΑΕΙ. 

To πανόραμα της οικογενειοκρατίας
■ Ηδη από το 2009 ο τότε υφυπουργός Παιδείας κ. Γιάννης Πανάρετος είχε αρχίσει να συγκεντρώνει στοιχεία για την οικογενειοκρατία στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο κ. Πανάρετος είχε ζητήσει από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια να του παράσχουν αναλυτικά στοιχεία για τους ενδεχόμενους δεσμούς συγγένειας του προσωπικού τους. Η απάντηση που έλαβε από αρκετά εξ αυτών ήταν ότι το αίτημά του αφορούσε σε προσωπικά δεδομένα, τα οποία δεν ήταν δυνατόν να δημοσιοποιηθούν. 

■ Εως και πριν από δύο χρόνια, με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή από την πρώην υφυπουργό Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, έχουν ανασταλεί 100 περιπτώσεις εξέλιξης πανεπιστημιακών, ενώ άλλες 15 έχουν ήδη ακυρωθεί ως συλλήβδην παράτυπες.

■ Με βάση τα δεδομένα που είχε συγκεντρώσει το υπουργείο Παιδείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την τελευταία 15ετία έχουν εκλεγεί και διοριστεί 44 παιδιά διδασκόντων. 

■ Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε σύνολο 189 καθηγητών, οι 69 είναι συγγενείς, ενώ σε τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπάρχουν δέκα ζεύγη συζύγων καθηγητών. 

■ Στο Πολυτεχνείο Κρήτης διορίστηκε ανδρόγυνο πανεπιστημιακών, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου εξελέγη μέλος ΔΕΠ που είναι τέκνο πανεπιστημιακού και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εντοπίστηκαν τρεις περιπτώσεις διορισμού ατόμων που είχαν συγγενείς στο συγκεκριμένο ΑΕΙ.

 ■ Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στη Νομική Σχολή Αθηνών υπάρχουν αρκετά μέλη ΔΕΠ τα οποία... τυχαίνει να είναι τέκνα διδασκόντων και έχουν εκλεγεί την τελευταία 15ετία. • Στην Οδοντιατρική διαπιστώθηκε η εκλογή δύο παιδιών διδασκόντων. • Στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας είναι διορισμένος ο γιος μέλους ΔΕΠ της σχολής. • Στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στην Αθήνα βρίσκουμε 4 μέλη ΔΕΠ από το συγγενικό περιβάλλον διδασκόντων. • Στη Σχολή Θεατρικών Σπουδών διορίστηκε λέκτορας κόρη καθηγήτριας. • Στο Φυσικό εξελέγησαν ως μέλη ΔΕΠ ο γιος και η κόρη καθηγήτριας, ενώ μία λέκτορας είναι κόρη καθηγητή. • Στο Χημικό διορίστηκε ως λέκτορας κόρη τέως καθηγητή. • Στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ διορίστηκε ως επίκουρη καθηγήτρια κόρη του τέως αντιπρύτανη. • Στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης εξελέγησαν μέλη ΔΕΠ δύο τέκνα διδασκόντων και πρώην πρύτανη. • Πλήθος καταγγελιών έχουν γίνει γενικώς για εκλογές πανεπιστημιακών με παράτυπο τρόπο και αφορούν σε πολλά πανεπιστήμια της χώρας, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

ΣΧΟΛΙΑ (127)

σπυροσ

Για νέα μας το λέτε.Δε βλέπω όμως να αντιδράτε.Να μη παρακολουθήτε τις στιμένες παραδόσεις.Το λέω αυτό γτ κάποιοι παριστάνουν ότι συμφωνουν ενω στην ουσια παιζουν σε διπλο ταμπλο.Τουσ στέλνω το μίνημα.Εσεις θα φατε ακομα μεγαλητερη ξευτιλα

Χρ Τερζίδη

Ας μην κάνουμε αρνητική κριτική σε όσους προσθέτουν στην αλήθεια που γίνεται δημοσίως γνωστή στους πολλούς. Πρώτα μαθαίνεις πως έχουν τα πράγματα και μετά κάνεις κριτική και ακόμη μετά προσανατολίζεται στις αποφάσεις που θα λάβεις. Μου φαίνεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε για το τι συμβαίνει μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια και πως λειτουργούν. Πρώτα να το μάθουμε και μετά βλέπουμε και για την κριτική και για τις αποφάσεις. Το άρθρο αυτό καλύπτει με αριθμούς μόνο το 25% της αλήθειας στο θέμα που θίγει: τους ευνοημένους διορισμένους συγγενείς και ίσως λιγότερο από 25% γιατί θα υπάρχουν και άλλοι που δεν καταγράφηκαν. Το άλλο 25% είναι οι ευνοημένοι διορισμένοι μη συγγενείς οι οποίοι διορίστηκαν με άμεση εύνοια ή κάνοντας το γαιτανάκι πατώντας από γνωστό σε γνωστό. Το άλλο 50% της αλήθειας είναι όσοι αδικήθηκαν και έφυγαν στο εξωτερικό ή κατέληξαν στα σκουπίδια ή στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας. Πως να μην πιάσεις πάτο μετά ήταν θέμα χρόνου μιας μηδενιστικής διαδικασίας! Αυτά για όσους ξέρουν να μετρούν.

Παν Χριστοφόρου

όσοι μιλούσαν ως τώρα για κρατικά πανεπιστήμια μάλλον θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν άποψη. όπως, βλέπουμε αυτά τα πανεπιστήμια δεν είναι κρατικά αλλά είναι ωμά τσιφλίκια κάποιων προσωπικών ομάδων. Τους ανήκουν τα κτίρια, τους ανήκουν οι βιβλιοθήκες, τους ανήκουν οι γραμματείες, τους ανήκουν και οι τίτλιοι που δίνουν, ιδίως στα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά και τις κατατακτήριες εξετάσεις. Μόλις τώρα αρχίζουμε να μαθαίνουμε τι συμβαινει. Με τη διαφορά ότι για όλα αυτά πληρώνουν οι υπόλοιποι έλληνες τους μισθούς τους, τους διορισμούς τους τρίτων, το φαγοπότι τους και τις καταχρήσεις τους. και είναι οι περισσότεροι μασόνοι. Στις μασονικές στοές ή πέριξ αυτών παίρνουν αποφάσεις και μετά τις πηγαίνουν στις γενικές συνελέυσεις των πανεπιστημίων. Τι μπορούν να κάνουν σε αυτό το καθεστώς μεμονωμένοι καθηγητές που βασίζονται απλώς στην αξία τους! Κύριε Σαμαρά ορίστε πεδίο για ψήφους! Θα βάλετε μερικές ομάδες καθηγητών προκλητικά σκάρτων και όσους εκλέχθηκαν με παρανομίες σε διαθεσιμότητα μήπως και αρχίσουν να συνέρχονται οι άλλοι;

το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι και στα Πανεπιστήμια

Όλοι οι σπουδαίοι καθηγητές της ΠΑΣΟΚΝΔ έχουν διορισμένους όλους τους συγγενείς τους. Το ίδιο έκανα στην Βουλή στην Δημόρισες υπηρεσίες στις ΜΚΟ και παντού. Το κομματικό κράτος της αναξιοκρατίας της ρεμούλας και της διπλοκής από αυτούς χτίστηκε. Όσο για τον Σύριζα πριν το 2012 είχε 4% ποσοστό ενώ στα πενεπιστήμια κοντά στο 0%. Απλά ο Σύριζα τους βολεύει για να ρίχνουν αλλού τις τεράστιες ευθύνες τους.

Γιώργος

Ωραία τα λες φίλε, συμφωνώ. Δεν μας λες όμως που έχει μεταφερθεί όλο αυτό το πασοκικό κράτος, γιατί μέσα στο 5% που έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να είναι. Για κοίτα λίγο πόσο μεγάλωσε το 4% του ΣΥΡΙΖΑ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις. Μήπως τώρα σου βγαίνουν τα νούμερα; Διώξαμε το ΠΑΣΟΚ για να φέρουμε το νέο ΠΑΣΟΚ; Τόσο άξιοι της μοίρας μας είμαστε τελικά; Όσο κι αν κράζουμε τον Σαμαρά με το Στουρνάρα για τραγικά λάθη τα οποία έχουν κάνει, δεν σημαίνει ότι δεν θα χαρούμε όταν πάνε να διορθωθούν στραβά δεκαετιών τα οποία βλέπαμε και μείναμε χωρίς μαλλιά.

κατάντια

Πραγματικά λυπάμαι που έχουν καταντήση έτσι το ιστορικό Μετσόβιο πολυτεχνειο. Είναι κατάντια ένα από τα καλύτερα επιστημονικά πανεπιστήμια κατάφερα μέσα σε κάποια χρονιά να το διαλύσουν κάποιοι δήθεν μορφωμένοι άνθρωποι και έμμισθοι τον διάφορων κομμάτων. θυμάμαι όταν αποφοίτησα από το πολυτεχνείο και πήγα για PhD στο harvard θυμάμαι τα λογία ενός καθηγητή εκεί. "Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΛΑΜΠΡΑ ΤΟΥΣ ΜΥΑΛΑ" Ενα θέλω να σκεφτείτε όλοι εσείς που υποστηρίζετε αυτη την κατάσταση που επικρατή αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???? Ελπιζώ να υπάρξει έστω και την υστάτη ώρα αξιοκρατία στην πατρίδα μας.

Γιαννος

Να τους χαιροσαστε! Οι συριζοκαλαμουκηδες που προστατευουν οποιο κανει απεργια και μπαχαλο θα βρουνε παλι κατι για να δειξουν οτι φταει η φασιστοκρατεια που μας διοικει... Αηδια

τασος

Απο το καθηγητη Ιατρικης κο Μουτσοπουλο ΒΗΜΑ 14-1-2007¨ Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα οι γόνοι των ανθρώπων αυτών να έχουν τύχει καλύτερης παιδείας και εν γένει προετοιμασίας για την κατάληψη υψηλών θέσεων. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι θέσεις καταλαμβάνονται με ειδικό τρόπο, με φωτογραφικές προκηρύξεις θέσεων και με «κατά περίπτωση επιλεγμένες εισηγητικές επιτροπές», που αποκλείουν ικανότερους επιστήμονες, που όμως δεν έλκουν την καταγωγή τους από «ευγενείς»…….. ………. Ποιο είναι όμως το ποσοστό των γόνων γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, δημοσίων υπαλλήλων, αγροτών, επιχειρηματιών ή εμπόρων που υπηρετούν στη Σχολή ως μέλη ΔΕΠ; Για το σκοπό αυτό δόθηκε ερωτηματολόγιο σε μέλη ΔΕΠ τριών κλινικών ή εργαστηρίων της Ιατρικής Σχολής προκειμένου να διευκρινιστεί το επάγγελμα των γονέων τους. ………. Με βάση όσα προαναφέραμε και λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό αριθμό γονέων ατόμων {από 200.000 έως 800.000) που υπηρετούν στους προαναφερθέντες επαγγελματικούς τομείς, συνάγεται όχι η πιθανότητα το παιδί ενός αγρότη, δημοσίου υπαλλήλου ή επιστήμονα να εργαστεί ως μέλος ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κυμαίνεται από 3/10.000 (0,03%) έως 3/100.000 (0,003%). Αντίθετα, ο συγγενής καθηγητή της Ιατρικής Σχολής έχει πιθανότητα να εργαστεί ως μέλος ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών 55%!

στο σκαμνί

Αν αυτή η στατιστική είναι αξιόπιστη θα πρέπει να καθήσουν τους Πρυτάνεις των περασμένων δεκαετιών στο σκαμνί. Όσοι παραβίασαν τους νόμους της αξιοκρατίας θα πρέπει να αποκαταστήσουν και την ζημιά που προξένησαν.

Fox

Οτι οι Μητσοτάκης, Παπανδρέου κλπ μας κληρονομίσαν όλο τους το σόι για δεκαετίες που δεν έχουν λήξει ακόμα δεν σας απασχολεί, αλλά βρήκατε τους πανεπιστημιακούς. Όπως πριν στο Π.Θ. βρήκατε τους δασκάλους, τους φαρμακοποιούς και γενικότερα κάθε τάξη που εναντιώνεται στην απαξίωση και εξαθλίωση που έρχεται με ορμή. Κρύψτε και λίγο την αγάπη σας για τους κυβερνώντες. Δεν μπορεί να τους συμπαθείτε σε ότι κάνουν. Δείχνετε έμμισθο ζήλο.

eagle12

Θα συμφωνούσα μαζί σου εάν το άρθρο ήταν αναληθές... Αλλά αφού το άρθρο κρίνεται αληθές, δεν συμφωνώ μαζί σου και δεν μπορώ να σε καταλάβω πως συντάσεσαι με τους διεφθαρμένους μόνο και μόνο για να πολεμήσεις άλλους διεφθαρμένους... παραλογισμός. Όσο για το τι πρεσβεύει το κάθε μέσο ενημέρωσης πλέον η πλειόνότητα των Ελλήνων δεν τρώει κουτόχορτο, άστην να κρίνει από μόνη της.

Αλέκος

Αίσχος, ντροπή, σιχαμάρα,

O Koumparos

Εγώ για να γίνω Καθηγητής στο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ Αθηνών έβαλα τον τότε Πρόεδρο του τμήματος και με πάντρεψε και μετά μου βάφτιζε και το γιο μου. Στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πάτρας κάποιος Καθηγητής ονόματι ΣΠΥΡΟΥ (ψάξτε τον με google) δέχτηκε να δώσει τη γυναίκα του μια βραδυά στο κρεββάτι του επι κεφαλής του Συνδυασμου στις Πρυτανικές Εκλογές.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kais

Εξαίρεση θα παρουσιάσουν τα ορεινά της Ηπείρου, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Κυριακής αναμένονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες