Πρόταση για ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Πρόταση για ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε Συστήματα Δημοτικών Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, δημοτικούς χώρους στάθμευσης, εισόδους Μουσείων, ταξί, πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου, κ.λπ.

Η Primera Division στο μικροσκόπιο
Πρόταση για ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Την εισαγωγή Ενιαίου και Ευφυούς Συστήματος πληρωμής και συλλογής Κομίστρου (ΕΕΣΚ) Αστικών Συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη προτείνει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Σ.Α.Σ.Θ.) στο πλαίσιο του έργου ATTAC (Attractive Urban Public Transport for Accessible Cities - Ελκυστικές Αστικές Δημόσιες Συγκοινωνίες για προσβάσιμες πόλεις).

Σε εργασία τους στο 6ο συνέδριο για την έρευνα στις μεταφορές στην Ελλάδα, οι συγκοινωνιολόγοι Ε. Βουγιούκας, Π. Καρκαβίτσας, Χ. Βίζμπα και Ι. Τόσκας παρουσίασαν την πρόταση της ομάδας έργου σημειώνοντας ότι, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες εφαρμογές, όπως σε Συστήματα Δημοτικών Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, δημοτικούς χώρους στάθμευσης, εισόδους Μουσείων, ταξί, πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου, κ.λπ.

Ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει τερματικές συσκευές έκδοσης, επαναφόρτισης, επικύρωσης και ελέγχου των έξυπνων καρτών, αλλά στα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα τερματικά του χάρτινου εισιτηρίου.

Στα αστικά λεωφορεία, μετέπειτα και στο ΚΤΕΛ, θα εγκατασταθούν φορητές συσκευές επαναφόρτισης καρτών και οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να τις προμηθευτούν σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Επίσης, θα υπάρχουν και εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων (τηλέφωνο και internet), όπου η αγορά και η παράδοση του προϊόντος γίνεται στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη και ο έλεγχος γίνεται με επίδειξη του εισιτηρίου στην οθόνη του κινητού.

Κλείσιμο
Ο έλεγχος θα γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό με χρήση Φορητών Συσκευών Ελέγχου Έξυπνων Καρτών.

Σύμφωνα με τους μελετητές, για τη Θεσσαλονίκη, η εισαγωγή και χρήση συστημάτων ηλεκτρονικής πληρωμής κομίστρου ή άλλων παρεμφερών υπηρεσιών, αποτελεί ίσως μονόδρομο για την εξασφάλιση των αναγκαίων εσόδων από κόμιστρα, που σήμερα σε μεγάλο βαθμό δεν εισπράττονται. Παράλληλα, δημιουργεί συνθήκες για την διευκόλυνση όλων των συναλλαγών των επιβατών και των πολιτών σε καθημερινή βάση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης