Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο νέο Flagship Store της Toys-Shop στην Αριστοτέλους
Τσιπουράδικα με ISO στον Βόλο
Τσιπουράδικα με ISO στον Βόλο
Τα τσιπουράδικα που θα πιστοποιηθούν θα δέχονται απροειδοποίητους ελέγχους από ειδικά συνεργεία, τα οποία θα ελέγχουν την ποιότητα των προσφερόμενων ειδών και υπηρεσιών
Τσιπουράδικα με πιστοποίηση ISO θα διαθέτει εφεξής ο Βόλος, κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Ένωση Εστίασης Νομού Μαγνησίας, με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού, αλλά και την προστασία της φήμης των ίδιων των τσιπουράδικων, που αποτελούν σημείο αναφοράς για κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Νομού Μαγνησίας, Απόστολος Αθανασός, είπε πως στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προβολή των τσιπουράδικων και η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης των πελατών προς τα καταστήματα.
"Με την πιστοποίηση επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος, καθώς οι πελάτες θα απολαμβάνουν μεζέδες που θα είναι παρασκευασμένοι υπό αυστηρές προϋποθέσεις (τουλάχιστον το 60% των υλικών θα προέρχεται από ντόπιους καλλιεργητές και η παρασκευή τους θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο) και τσίπουρο που θα είναι και αυτό ελεγμένο για την ποιότητα και την γνησιότητα προέλευσης του" ανέφερε ο κ. Αθανασός.
Ο έλεγχος για τη διαδικασία της πιστοποίησης θα πραγματοποιείται από ειδικό χηιμκό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται η Ένωση και το κόστος της όλης διαδικασίας, για το πρώτο έτος, θα το αναλάβει η Ένωση.
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασό, τα τσιπουράδικα που θα πιστοποιηθούν θα δέχονται απροειδοποίητους ελέγχους από ειδικά συνεργεία, τα οποία θα ελέγχουν την ποιότητα των προσφερόμενων ειδών και υπηρεσιών.
Τα τσιπουράδικα που εισήλθαν στη διαδικασία πιστοποίησης θα προβληθούν και μέσω του Διαδικτύου, μέσω ειδικής ιστοσελίδας που δημιουργεί η Ένωση για τον σκοπό αυτό. Έτσι, από τις 10 Ιουνίου κι έπειτα, οι επισκέπτες του Βόλου θα μπορούν να "σερφάρουν" στο διαδίκυο και να βρίσκουν πληροφορίες για τα τσιπουράδικα του Βόλου.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Νομού Μαγνησίας, Απόστολος Αθανασός, είπε πως στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προβολή των τσιπουράδικων και η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης των πελατών προς τα καταστήματα.
"Με την πιστοποίηση επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος, καθώς οι πελάτες θα απολαμβάνουν μεζέδες που θα είναι παρασκευασμένοι υπό αυστηρές προϋποθέσεις (τουλάχιστον το 60% των υλικών θα προέρχεται από ντόπιους καλλιεργητές και η παρασκευή τους θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο) και τσίπουρο που θα είναι και αυτό ελεγμένο για την ποιότητα και την γνησιότητα προέλευσης του" ανέφερε ο κ. Αθανασός.
Ο έλεγχος για τη διαδικασία της πιστοποίησης θα πραγματοποιείται από ειδικό χηιμκό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται η Ένωση και το κόστος της όλης διαδικασίας, για το πρώτο έτος, θα το αναλάβει η Ένωση.
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασό, τα τσιπουράδικα που θα πιστοποιηθούν θα δέχονται απροειδοποίητους ελέγχους από ειδικά συνεργεία, τα οποία θα ελέγχουν την ποιότητα των προσφερόμενων ειδών και υπηρεσιών.
Τα τσιπουράδικα που εισήλθαν στη διαδικασία πιστοποίησης θα προβληθούν και μέσω του Διαδικτύου, μέσω ειδικής ιστοσελίδας που δημιουργεί η Ένωση για τον σκοπό αυτό. Έτσι, από τις 10 Ιουνίου κι έπειτα, οι επισκέπτες του Βόλου θα μπορούν να "σερφάρουν" στο διαδίκυο και να βρίσκουν πληροφορίες για τα τσιπουράδικα του Βόλου.
Επίσης, η Ένωση θα αποστείλει ενημερωτικό υλικό στα τουριστικά γραφεία όλης της χώρας και θα έρθει σε επαφή με εταιρείες που συνεργάζονται με κρουαζιερόπλοια, ούτως ώστε "όταν τα κρουαζιερόπλοια 'δένουν' στο λιμάνι του Βόλου, οι επισκέπτες να γνωρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα ... περιήγησης και σε γεύσεις της πόλης" υπογράμμισε ο κ. Αθανασός.
Σε πρώτη φάση, τα τσιπουράδικα που εισήλθαν στη διαδικασία πιστοποίησης είναι 12 και ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει μέχρι και τα 40, διευκρίνισε ο κ.Αθανασός και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια της Ένωσης θα αναδείξει σύντομα και την πηλιορείτικη κουζίνα.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Σε πρώτη φάση, τα τσιπουράδικα που εισήλθαν στη διαδικασία πιστοποίησης είναι 12 και ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει μέχρι και τα 40, διευκρίνισε ο κ.Αθανασός και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια της Ένωσης θα αναδείξει σύντομα και την πηλιορείτικη κουζίνα.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα