Με ελικόπτερο προσπάθησε να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων ο Π. Βλαστός

Με ελικόπτερο προσπάθησε να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων ο Π. Βλαστός

Οι τρεις Αλβανοί επιβαίνοντες και ο πιλότος του ελικοπτέρου συνελήφθησαν – Με γάντζο επιχείρησαν να ξηλώσουν το πλέγμα προστασίας στον προαύλιο χώρο – Ο ισοβίτης άρπαξε την ανεμόσκαλα αλλά δεν κατάφερε να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο -Επεσαν περισσότερες από 300 σφαίρες από τα 3 καλάσνικοφ και το ένα πιστόλι που έφερναν οι επιβαίνοντες και οι έξι σκοπιές των φυλακών

Με ελικόπτερο προσπάθησε να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων ο Π. Βλαστός
Πρώτη ενημέρωση -18:09

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται αστυνομία και υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη βλαστού με ελικόπτερο την ώρα του προαυλισμού. Οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο πυροβόλησαν κατά των φρουρών, αυτοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα να ελικόπτερο να υποχρεωθεί να προσγειωθεί δίπλα από τις φυλακές.

Οι πληροφορίες λένε πως έπεσαν περισσότερες από 300 σφαίρες από τα 3 καλάσνικοφ και το ένα πιστόλι που έφερναν οι επιβαίνοντες και τις έξι σκοπιές των φυλακών, ενώ ο Βλαστός τραυματίστηκε σοβαρά την στιγμή που προσπαθούσε να ανέβει την ανεμόσκαλα, ενώ τα τέσσερα άτομα του ελικοπτέρου συνελήφθησαν. Ο ισοβίτης βρίσκεται στο ιατρείο των φυλακών και δεν έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Την ίδια άνδρες των ΕΚΑΜ έχουν μπει στην Α1 πτέρυγα των φυλακών και αναζητούν ένα σάκο που μάλλον είναι γεμάτο εκρηκτικούς μηχανισμούς και φέρεται να το πέταξαν από το ελικόπτερο.

Κλείσιμο
Το χρονικό της αποτυχημένης απόδρασης
Στις φυλακές Τρικάλων επικρατεί πανικός και οι πρώτες πληροφορίες λένε πως τόσο ο Παναγιώτης Βλαστός όσο και οι επιβαίνοντες είναι τραυματίες. Οι φρουροί των φυλακών πυροβόλησαν, οι σφαίρες βρήκαν το ελικόπτερο με αποτέλεσμα ο πιλότος να το προσγειώσει ανώμαλα στο προαύλιο των φυλακών. Η επιχείρηση της Αστυνομίας και του υπευθύνων των φυλακών είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι 2 επιβαίνοντες (ένας Έλληνας παλιός γνώριμος των αρχών και ένας Αλβανός) και ο πιλότος με τον συγκυβερνήτη έχουν συλληφθεί, όμως δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία.

Μόνο στο protothema.gr: Ποιο είναι το δρομολόγιο του ελικοπτέρου
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Το ελικόπτερο νοικιάστηκε τηλεφωνικά και απογειώθηκε νωρίς το απόγευμα από τον Ασπρόπυργο με πρώτη στάση στο Πήλιο από όπου και ανέβηκαν ο Έλληνας και ο Αλβανός και τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Πάνω από τον Πλαταμώνα ο πιλότος δήλωσε βλάβη και ζήτησε να επιστρέψει στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 16 και 45 ένα ελικόπτερο προσέγγισε το προαύλιο των φυλακών Τρικάλων (αφού πρώτα έκανε ένα αναγνωριστικό κύκλο), κατέβηκαν σε χαμηλό ύψος , και οι επιβαίνοντες πέταξαν ένα γάντζο για να ξηλώσουν το πλέγμα και έριξαν ανεμόσκαλα προκειμένου να ανέβει ο Παναγιώτης Βλαστός. Δεν τα καταφέρνει το ελικόπτερο σηκώνεται και επιστρέφει για δεύτερη φορά... Αυτή την φορά ο ισοβίτης αρπάζει την ανεμόσκαλα ανεβαίνει μέχρι τα μέση όμως η σκάλα χτυπάει στο συρματόσχοινο και πέφτει από τη σκάλα...

Οι φύλακες από τις έξι σκοπιές έριξαν μια προειδοποιητική ριπή και ζήτησαν από τους επιβαίνοντες να απομακρυνθούν... Αυτοί πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και οι φύλακες υποχρεώθηκαν να ανταποδώσουν τα πυρά με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να καθηλωθεί. Οι σφαίρες βρήκαν το ελικόπτερο στην ουρά... Οι τέσσερις επιβαίνοντες έχουν συλληφθεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση που ξυπνάει μνήμες από τις δυο πετυχημένες αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης