«Όχι» στο σχέδιο «Αθηνά» λένε οι φιλοσοφικές σχολές

«Όχι» στο σχέδιο «Αθηνά» λένε οι φιλοσοφικές σχολές

Την αντίθεσή τους με το σχέδιο «Αθηνά», που αφορά την ενοποίηση των ξένων φιλολογιών, εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου οι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Όχι» στο σχέδιο «Αθηνά» λένε οι φιλοσοφικές σχολές
Την αντίθεσή τους με το σχέδιο «Αθηνά», που αφορά την ενοποίηση των ξένων φιλολογιών, εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου οι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα μέλη του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Σχολής ζήτησαν τη διατήρηση της αυτοτέλειας και αυτονομίας των υπό συγχώνευση τμημάτων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής Θεοδόσιος Πελεγρίνης, η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγήτρια Αμαλία Μόζερ, και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου, Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Κοντός, οι οποίοι στήριξαν με θέρμη τις θέσεις του Συλλόγου.

Κλείσιμο
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο σχέδιο «Αθηνά», το οποίο προβλέπει για τη Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.:
   
α) Τη συγχώνευση των Τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε ένα νέο, υδροκέφαλο Τμήμα «Ξένων Γλωσσών και Φιλολογίας» με πέντε κατευθύνσεις: 1. Αγγλικής Γλώσσας, 2. Γαλλικής Γλώσσας, 3. Γερμανικής Γλώσσας, 4. Ιταλικής Γλώσσας, 5. Ισπανικής Γλώσσας
   
και
   
β) Τη συγχώνευση του Τμήματος Σλαβικών σπουδών και του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών σπουδών σε ένα Τμήμα «Σλαβικών, Τουρκικών και Ασιατικών σπουδών» με δύο κατευθύνσεις: 1. Τουρκικών σπουδών και σύγχρονων Ασιατικών σπουδών, 2. Σλαβικών σπουδών.
 
Ως συμπέρασμα των τοποθετήσεων επισημάνθηκε ότι η Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. απορρίπτει το σχέδιο «Αθηνά» και επιμένει σθεναρά στη διατήρηση της αυτοτέλειας και αυτονομίας των υπό συγχώνευση Τμημάτων.

Παράλληλα με τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τις ολέθριες συνέπειες του σχεδίου «Αθηνά» , οι  εκπρόσωποι των φιλοσοφικών σχολών έχουν οργανώσει συλλογή υπογραφών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενάντια στην προτεινόμενη συγχώνευση των «ξενόγλωσσων» Τμημάτων της Σχολής (μέσα σε τρεις μέρες συγκεντρώθηκαν 6.629 υπογραφές).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης