Φοιτητές πέταξαν αβγά και καφέδες στον υφυπουργό Παιδείας

Φοιτητές πέταξαν αβγά και καφέδες στον υφυπουργό Παιδείας

Ο Θ.Παπαθεοδώρου αποδοκιμάστηκε έντονα από παρευρισκομένους και φυγαδεύτηκε στο κτίριο της πρυτανείας για να γλυτώσει από την οργή των παρευρισκομένων

Φοιτητές πέταξαν αβγά και καφέδες στον υφυπουργό Παιδείας
Μικροένταση δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Πολυτεχνείου, όταν ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, βρέθηκε στο χώρο του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων στο πλαίσιο του εορτασμού για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου. Φοιτητές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του υφυπουργού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.  Εν μέσω γιουχαϊσμάτων σε βάρος του εκτοξεύτηκαν ποτήρια καφέδων και νερά.

Μάλιστα ο υφυπουργός χρειάστηκε να φυγαδευθεί στο κτίριο της πρυτανείας και χρειάστηκε να σχηματιστεί ανθρώπινο τείχος προκειμένου να καταφέρει να... διαφύγει.

«Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες επιθέσεων από τους συνήθεις "επαναστάτες". Οι όψιμοι αγωνιστές της "δημοκρατίας" δεν σεβάστηκαν ούτε τον τιμημένο χώρο του Πολυτεχνείου και προπηλάκισαν  τον υφυπουργό Παιδείας, την ώρα που τιμούσε με κατάθεση στεφάνου τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα. Ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος δεν πρέπει να ανεχτεί τέτοιους είδους φαινόμενα και συμπεριφορές. Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς περιστροφές τη βία. Η βία είναι φασισμός, ανεξάρτητα από το ποιος μανδύας την περιβάλλει» σχολίασε σχετικά η ΔΗΜΑΡ.
Κλείσιμο

Την επίθεση που δέχτηκε ο υφυπουργός καταδικάζει και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του.

«Καμία πολιτική δύναμη ή ομάδα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προοδευτική ή δημοκρατική όταν ενστερνίζεται μεθόδους και πρακτικές που έρχονται από το χθες και μας επιστρέφουν στο χθες», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.


Την ίδια ώρα, εκατοντάδες Αθηναίοι, κάθε ηλικίας, άρχισαν να καταφθάνουν από το πρωί στο Πολυτεχνείο, για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο, αποπτίοντας φόρο τιμής στην εξέγερση του Νοέμβρη του ΄73.

Μετά τη χθεσινή επεισοδιακή έναρξη των εκδηλώσεων, σήμερα, το κλίμα στο Πολυτεχνείο είναι γενικά πιο ήρεμο. Το πρωί, στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κ. Τσικρικάς, επικεφαλής αντιπροσωπείας, εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως επίσης και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων καθηγητών και δασκάλων (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ).

Οι δηλώσεις όλων επικεντρώθηκαν στο ότι το κεντρικό σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», εξακολουθεί, μετά από 39 χρόνια, να είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων τόνισαν, ιδιαίτερα, τις περικοπές και τις μειώσεις που γίνονται παντού και ιδιαιτέρως στην Παιδεία, ενώ οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων έκαναν λόγο για αναβίωση του φασισμού στις ημέρες μας, με το μόρφωμα «Χρυσή Αυγή».

Στην προγραμματισμένη εκδήλωση- συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη, παρόντος του συνθέτη, ο ίδιος δήλωσε: «Εύχομαι να ξυπνήσει ο ελληνικός λαός. Είναι τα ίδια και χειρότερα».

Η κατάθεση στεφανιών θα συνεχιστεί ως τις 9 το βράδυ, που θα κλείσουν οι πύλες του Πολυτεχνείου, ενώ γίνονται συνεχώς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα, καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι έχουν αναλάβει την περιφρούρηση των εκδηλώσεων, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, ενώ η Σύγκλητος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση.

Το Σάββατο, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, με την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, στις 3 το μεσημέρι. Στις 2, θα κλείσουν οι πύλες του Ιδρύματος, για να αρχίσει η καθιερωμένη εκδήλωση με ομιλίες και προσκλητήριο νεκρών. Η πορεία, με επικεφαλής τη σημαία του Πολυτεχνείου, αναμένεται να αρχίσει μετά το τέλος της κεντρικής εκδήλωσης.






Video Platform Video Management Video Solutions Video Player


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης