«Μας αντιγράφουν οι Έλληνες», λένε οι Σκοπιανοί

«Μας αντιγράφουν οι Έλληνες», λένε οι Σκοπιανοί

Με τίτλο : "Ελληνικό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας της Οχρίδας" η σκοπιανή ενημερωτική πύλη a1on.mk, αναφέρεται στα εγκαίνια του νέου καθολικού του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιντικής στις Σέρρες...

«Μας αντιγράφουν οι Έλληνες», λένε οι Σκοπιανοί
Με τίτλο : "Ελληνικό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας της Οχρίδας" η σκοπιανή ενημερωτική πύλη a1on.mk, αναφέρεται στα εγκαίνια του νέου καθολικού του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιντικής στις Σέρρες, την περασμένη Κυριακή (21/10) από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατηγορώντας ευθέως για "αντιγραφή" της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

"Στα θυρανοίξια του ναού, παραβρέθηκαν υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, ο δήμαρχος Σερρών και πολλοί εξέχοντες Έλληνες πολιτικοί. Αλλά αυτό που είναι ενδιαφέρον για τους "Μακεδόνες" η μία πρόσοψη του ναού, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, είναι πιστό αντίγραφο της δυτικής πρόσοψης του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Οχρίδα.

Αυτό φαίνεται καλά και από τις φωτογραφίες" αναφέρει μεταξύ άλλων το σκοπιανό δημοσίευμα, παρουσιάζοντας φωτογραφίες με τις επίμαχες προσόψεις των δύο ναών και κάνοντας ευθέως λόγο στη συνέχεια για "μία ακόμη πρόκληση από την ελληνική πλευρά" που αντιγράφει την … πολιτιστική κληρονομιά τους.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης