Νέα παρέμβαση Εισαγγελέα για τα σκάνδαλα στο ΑΠΘ

Νέα παρέμβαση Εισαγγελέα για τα σκάνδαλα στο ΑΠΘ

Στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου σήμερα ο πρύτανης Γ. Μυλόπουλος…

Νέα παρέμβαση Εισαγγελέα για τα σκάνδαλα στο ΑΠΘ
Σάλος έχει προκληθεί με τις πρωτοφανείς σπατάλες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , σε μία εποχή κρίσης, ενώ ήδη έχει παρέμβει και ο Εισαγγελέας, προκειμένου να διερευνηθούν  τα όσα συμβαίνουν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Στις εξωφρενικές σπατάλες για ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη του πρύτανη Γ. Μυλόπουλου για να παντρέψει τη γραμματέα του που «πέρασαν»  στο Ίδρυμα, αλλά και στο  i-phone που έδωσε στην ηθοποιό Ν. Δραγούμη ο αντιπρύτανης Ι. Παντής  χρεώνοντας το πάλι στο πανεπιστήμιο, όπως  πρώτο το «Θέμα» αποκάλυψε, έρχεται να προστεθεί νέο όργιο σπατάλης με λίστα  για τουαλέτα, ανακαινίσεις και δημόσιες σχέσεις.

Σήμερα , ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος αντέδρασε άμεσα, θα συναντηθεί με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλο, προκειμένου  να δώσει εξηγήσεις, για να λάμψει η αλήθεια». Ο υπουργός σημείωσε: "Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται και η ελληνική πολιτεία αναγκάζεται να περικόπτει λειτουργικές δαπάνες των Ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας, απαιτείται άπλετο φως στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων και τους κατά νόμον υπευθύνους».

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μπακέλος.

Σύμφωνα με τα όσο έχει αποκαλύψει το  «Θέμα» όργια σπατάλης φαίνεται ότι συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  καθώς ο πρύτανης χρεώνει τον ειδικό λογαριασμό έρευνας του ιδρύματος με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του για την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε να παντρέψει την γραμματέα του, ενώ σύμφωνα με τις  ίδιες αποκαλύψεις  έχει δώσει και μπόνους 32.000 ευρώ στον εαυτό του μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο « Θέμα», ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος  ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει τη γραμματέα του, αλλά  πέρασε τα αεροπορικά του έξοδα (1.642,68 ευρώ) στο Πανεπιστήμιο. Κι αυτό γιατί με την υπ' αριθμόν 50847/2012 απόφαση της 6ης Ιουνίου, που υπογράφει η αντιπρύτανης, Σοφία Κουίδου-Ανδρέου, και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, η δαπάνη μετάβασης του πρύτανη επιβάρυνε τελικά το ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ. Ειδικότερα, η έγκριση πληρωμής των 1642 ευρώ εντάχτηκε σε πλαίσιο χρηματοδότησης της επιτροπής ερευνών με τίτλο: «Διερεύνηση, ανάπτυξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων του ΑΠΘ». Για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη υπήρξε παρέμβαση Εισαγγελέα.

 Όπως αποκάλυψε το «Θέμα» ο αντιπρύτανης Ιωάννης Παντής πρόσφερε ως δώρο  ένα πανάκριβο  iPhone αξίας 699 ευρώ στη γνωστή ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, αλλά το χρέωσε στα λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης