Συνελήφθησαν άλλοι 2 υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης για μίζες

Συνελήφθησαν άλλοι 2 υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης για μίζες

Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν, ύστερα από καταγγελία ενός επιχειρηματία ο οποίος υποστήριξε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού

Συνελήφθησαν άλλοι 2 υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης για μίζες
Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν την Παράσκευη για δωροδοκία, ύστερα από καταγγελία ενός επιχειρηματία ο οποίος υποστήριξε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι είχαν ζητήσει το ποσό των 80.000 ευρώ από τον επιχειρηματία προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για πρόγραμμα επιδότησης ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο υπάλληλοι προσέγγιζαν επιχειρηματίες και επικαλούμενοι γνωριμίες και προσβάσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης, ζητούσαν μίζες για να προωθήσουν τους φακέλους τους.

Η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε: "Ή θα τσακίσουμε τη διαφθορά ή η διαφθορά θα τσακίζει τη χώρα. Οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: «Επιχείρηση Φως». Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση".

"Τους συγχαίρω για τα άμεσα αποτελέσματα και το καθαρό μήνυμα: Η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ποτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος", πρόσθεσε.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης