Ανησυχία έχει προκαλέσει ο δεύτερος θάνατος ασθενή από μηνιγγίτιδα μέσα σε ένα μήνα, στη δυτική Ελλάδα. Η 54χρονη από τον Πύργο άφησε την τελευταία της πνοή από κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα, το ίδιο στέλεχος που είχε μολύνει και τον νεαρό φοιτητή στην Πάτρα.
«Εγώ ήρθα από τον στρατό, είμαι φαντάρος στην Αθήνα. Γύρισα την Παρασκευή, την πήρα αγκαλιά τη μάνα μου, όλα καλά χωρίς να συμβαίνει τίποτα και μετά από μία ώρα ξεκίνησε να έχει κρυάδες», είπε ο γιος της 54χρονης στον ΑΝΤ1.
«Το βράδυ που κοιμόταν κρύωνε, γύρναγε στο κρεβάτι, δεν ήταν καλά, σηκώθηκε να πάει τουαλέτα, την πήρε ο πατέρας μου. Δεν μπορούσε να μιλήσει, μόνο μούγκριζε. Την πήγαμε στο νοσοκομείο και τη διασωληνώσανε. Είχε γεμίσει όλο το σώμα της σημάδια από την αρρώστια. Μας είπαν πως αν είναι μηνιγγίτιδα δεν… Μέσα σε 8 ώρες, κανείς δεν το περίμενε. Μας πήρε τηλέφωνο ο γιατρός και είπε “συλλυπητήρια”», ανέφερε.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d7uwcuo9gj5t)
Συγγενείς της 54χρονης λένε πως το μόνο σύμπτωμα που είχε τις προηγούμενες ημέρες ήταν πονόλαιμος. Ο ΕΟΔΥ έκανε ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας και όλοι έλαβαν χημειοπροφύλαξη.
Είτε είστε φανατικοί του camping είτε σκέφτεστε να το δοκιμάσετε για πρώτη φορά, το Simos Camping προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να ανακαλύψετε έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, υψηλό επίπεδο οργάνωσης και όλες τις απαραίτητες παροχές.
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.