Κόντεψαν να πνίξουν γριούλα για να αρπάξουν τη σύνταξή της!

Κόντεψαν να πνίξουν γριούλα για να αρπάξουν τη σύνταξή της!

Οι άγνωστοι δράστες καραδοκούσαν κρυμμένοι στην κοινότητα Αγία Άννα του δήμου Πύργου, για να δουν σε ποια σπίτια θα πήγαινε ο ταχυδρόμος για να παραδώσει συντάξεις.

Κι άλλη ληστεία εις βάρος ηλικιωμένων
Οι άγνωστοι δράστες καραδοκούσαν κρυμμένοι στην κοινότητα Αγία Άννα του δήμου Πύργου, για να δουν σε ποια σπίτια θα πήγαινε ο ταχυδρόμος για να παραδώσει συντάξεις. Μόλις τον είδαν να παραδίδει τα χρήματα σε μια ανυπεράσπιστη γριούλα, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Όταν η  88χρονη πήγε στην κουζίνα, ένας από αυτούς την πλησίασε από πίσω, την άρπαξε από το λαιμό και την έσφιξε δυνατά κοντεύοντας να την στραγγαλίσει! Με το ελεύθερο χέρι του, άρπαξε από την τσέπη της τα 650 ευρώ που της είχε παραδώσει λίγο νωρίτερα ο ταχυδρομικός διανομέας και το έβαλε στα πόδια! Η γριούλα άρχισε να καλεί σε βοήθεια, αλλά οι κάτοικοι του χωριού είδαν μόνο ένα πράσινο αυτοκίνητο να απομακρύνεται με ταχύτητα. Η ηλικιωμένη είχε πέσει πάλι θύμα κλοπής πριν από ένα χρόνο, όταν μια τσιγγάνα της άρπαξε όσα χρήματα είχε στην τσέπη της!

*** Εφιαλτικές  στιγμές έζησε μια τριμελής  οικογένεια στην παραλία της Αυλίδας στην Εύβοια, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τρεις κουκουλοφόρους που διέρρηξαν την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι της. Οι δράστες απείλησαν με μαχαίρια τον 65χρονο ιδιοκτήτη, την 56χρονη σύζυγό του και την 28χρονη κόρη τους και άρπαξαν 300 ευρώ, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, ένα laptop, δύο φωτογραφικές μηχανές και ένα κινητό, ενώ φεύγοντας πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου της 28χρονης που ήταν σταθμευμένο στην αυλή και διέφυγαν με αυτό.

*** Στο Δίστομο Βοιωτίας, όμως, οι δύο αλλοδαποί που αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο σπίτι ενός 52χρονου, τα βρήκαν «σκούρα». Ο ιδιοκτήτης τους αντιλήφθηκε, τους εξουδετέρωσε και τους παρέδωσε στους αστυνομικούς που ερευνούν αν οι δυο Αλβανοί ηλικίας 19 και 35 χρόνων έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις στην περιοχή.

*** Ένας  ανήλικος τσιγγάνος και μια γυναίκα κρύβονταν πίσω από την κλοπή κοσμημάτων από το σπίτι μιας 72χρονης σε χωριό του Δήμου Σπάρτης. Οι αστυνομικοί του τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης διαπίστωσαν ότι οι δράστες ήταν μια 40χρονη και ένας 14χρονος και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να τους εντοπίσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης