Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή τρία μέλη της συμμορίας που λήστευε καταστήματα και απειλούσε με μαχαίρι εργαζόμενους

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή τρία μέλη της συμμορίας που λήστευε καταστήματα και απειλούσε με μαχαίρι εργαζόμενους

Οι κατηγορούμενοι απειλούσαν με μαχαίρι και σιδηρογροθιά τα θύματά τους προκειμένου να αποσπάσουν τη λεία τους

sylipsi
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οι τρεις από τους πέντε νεαρούς που συνελήφθησαν τα προηγούμενα 24ωρα στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενοι για σωρεία ληστειών και διαρρήξεων καταστημάτων σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Εις βάρος τους έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για συμμορία, ληστείες κατά συρροή (τετελεσμένες και σε απόπειρα), διακεκριμένες κλοπές, οπλοκατοχή, ψευδής καταμήνυση κ.ά. Μετά τις απολογίες του στον 4ο Ειδικό Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, οι τρεις νεαροί κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ οι υπόλοιποι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Συγκεκριμένα, ο ένας της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και ο δεύτερος με τον όρο της ανάθεσης εποπτείας σε επιμελητή ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους ομολόγησαν τις πράξεις που τους καταλογίζονται, ενώ κάποιοι αποδέχθηκαν μέρος αυτών.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 18 έως 20 ετών που από αρχές Μαρτίου διέπραξαν οκτώ ληστείες και έξι διαρρήξεις σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της πόλης, ενώ η λεία του ξεπερνάει τα 6.000 ευρώ, πακέτα τσιγάρων και λοιπά καπνικά ειδή.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι από τις 9 Μαρτίου συγκρότησαν εγκληματική συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν συνολικά οκτώ ένοπλες ληστείες σε καταστήματα καφέ, μίνι μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς επίσης και έξι διαρρήξεις καταστημάτων και φαρμακείων, στις περιοχές Νεάπολης, Συκεών, Πυλαίας, Καλαμαριάς, Τούμπας και Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Για την προσέγγιση και διαφυγή τους από τους τόπους τέλεσης των έκνομων ενεργειών τους χρησιμοποιούσαν ένα αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι απειλούσαν με μαχαίρι και σιδηρογροθιά τα θύματά τους προκειμένου να αποσπάσουν τη λεία τους.

Σημειώνεται ότι τέσσερις εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.


Ειδήσεις σήμερα:

Εξι κατηγορούμενοι ένοχοι για τη φωτιά στο Μάτι - Αθωώθηκαν 15

Νέος Ποινικός Κώδικας από 1η Μαΐου - Φλωρίδης: Όταν λέμε φυλακή, το εννοούμε...

Αναζητείται ο δράστης του φονικού έξω από μπαρ στο Μαρούσι - Βίντεο από τη συμπλοκή και τις πρώτες βοήθειες στο θύμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης