Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς σήκωσαν στους ώμους τους τη χώρα

Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς σήκωσαν στους ώμους τους τη χώρα

«Η κυβέρνησή σας έχει το βάρος της εθνικής πολιτικής της χώρας» τόνισε

gerovasili
Την προσωπική συμβολή του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στον απόηχο και των εσωκομματικών αντιδράσεων για την αρχική απάλειψη των ονομάτων των κυρίων Τσίπρα και Κοτζιά από τις κομματικές ανακοινώσεις, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε πως «έρχεται λοιπόν σήμερα η Νέα Δημοκρατία, που στάθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς σήκωσαν στους ώμους τους τη χώρα και τα εθνικά συμφέροντα και καλεί τη Βόρεια Μακεδονία -που πολλοί εξ υμών αρνείστε να πείτε και το όνομά της- και δεν αναλογίζεται τις ευθύνες της».

«Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα ήσασταν αδρανείς 5 χρόνια!» ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη απευθυνόμενη στην ΝΔ και συνέχισε, λέγοντας πως «αντιθέτως θα είχατε κάνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, θα επιτηρούσατε και θα ενισχύατε την επιρροή της χώρας μας στη Βόρεια Μακεδονία όσον αφορά την τήρηση των όρων της συμφωνίας που γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι εις όφελος της χώρας, θα ψηφίζατε τα τρία μνημόνια και δεν θα αφήνατε τον εναέριο χώρο από το ‘23 να βγει η απόφαση ότι τον επιτηρεί η Ιταλία και όχι η Ελλάδα όπως ορίζει το μνημόνιο που δεν φέρατε προς κύρωση, θα επιτηρούσατε το αν τα σχολικά βιβλία αλλάζουν στη Βόρεια Μακεδονία, θα επιτηρούσατε τι γίνεται με τα διαβατήρια και πού ταξιδεύουν κ.ό.κ».

«Η κυβέρνησή σας έχει το βάρος της εθνικής πολιτικής της χώρας. Όχι η Βόρεια Μακεδονία!» επισήμανε ακόμη η αντιπρόεδρος της Βουλής για την κυβέρνηση και συμπλήρωσε πως «και τώρα πρέπει να επισπεύσετε την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας. Να κάνετε αυτό το οποίο αδρανεί τόσα χρόνια με δική σας ευθύνη».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Βουλής, «υπάρχουν όλοι οι όροι μέσα στη συμφωνία εάν θέλετε να καταγγείλετε (άρθρο 19) τη χρήση του ονόματος "Μακεδονία". Δεν το κάνετε». «Το vertigo το δικό σας δεν θα το περάσετε στην ελληνική κοινωνία» υπογράμμισε ακόμη η κυρία Γεροβασίλη, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι κάνει «μικροπολιτική για να μην χάσετε ψήφους από την ακροδεξιά». «Πετάξτε τις περικεφαλαίες και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει να ασκήσετε πίεση και επιρροή υπέρ των εθνικών συμφερόντων της χώρας και όχι να τα βάζετε κάτω από τις μικροπολιτικές σας προτεραιότητες» πρόσθεσε.

Στη συζήτηση για τις Ευρωεκλογές η Όλγα Γεροβασίλη επικεντρώθηκε στα κρίσιμα επίδικα για το είδος της Ευρώπης που θέλουμε και για την «εκβιαστική», όπως την περιέγραψε, προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να πορευθούν οι πολίτες προς τις κάλπες με ατζέντα φόβου. Ως προς τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια εκτίμησε ότι «το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών για τη χώρα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων». Όπως είπε, «η συζήτηση όφειλε να επικεντρώνεται στα μεγάλα επίδικα: πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος, σφαγή στη Γάζα και την γεωπολιτική αναταραχή στα ανατολικά μας, κρίση ενέργειας, κλιματική κρίση, εμπόριο, ακρίβεια, ραγδαία αύξηση ανισοτήτων στην Ευρώπη, άνοδος της ακροδεξιάς». «Αντί λοιπόν να συζητάμε επ’ αυτών η ατζέντα Μητσοτάκη και ΝΔ οικοδομείται πάνω στο φόβο και την απειλή προς στους Έλληνες ψηφοφόρους» αντέτεινε η κυρία Γεροβασίλη, επισημαίνοντας πως «η συζήτηση και βεβαίως η κριτική μας, προεκλογικά, εκτείνεται σε όλα τα θέματα εσωτερικής πολιτικής». «Όμως το ερώτημα παραμένει: Θα μπουν τα ζητήματα για το τι Ευρώπη θέλουμε ή θα πορευτούμε προς τις εκλογές στο εκβιαστικό τέμπο που θέλει να επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης;, διερωτήθηκε.

Στο ίδιο πλαίσιο, η αντιπρόεδρος της Βουλής εκτίμησε πως «αυτήν την περίοδο η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος είναι δύσκολα ανιχνεύσιμη με ακρίβεια». «Όμως αυτή τη στιγμή διαθέτουμε όλα τα δεδομένα μετά και από τις περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -και εγώ έχω κάνει περιοδείες- ότι διαγράφεται ανοδική τάση στα ποσοστά μας» περιέγραψε η κυρία Γεροβασίλη, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «στόχος μας είναι η αύξηση των ποσοστών μας πάνω από τα δημοσκοπικά καταγραφόμενα, η μείωση των ποσοστών της ΝΔ και κλείσιμο της ψαλίδας». «Το τελευταίο έχει μεγάλη σημασία γιατί θα δώσει τον τόνο της επόμενης μέρας και την αισιόδοξη πλευρά στην πολιτική ζωή ότι η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές δεν θα είναι κυβέρνηση και η χώρα θα έχει πλέον προοδευτική διακυβέρνηση», κατέληξε η κυρία Γεροβασίλη.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημήτρης Σταρόβας: Νοσηλεύεται στο Τζάνειο με εγκεφαλικό - Είναι ελαφρύ, δεν είναι στη ΜΕΘ

Κηφισιά: «Το παιδί κινδύνευσε, γλίτωσε γιατί πήρε τις σωστές αποφάσεις παρά το σοκ» - Ξεσπάει ο πατέρας του 5χρονου

Βασιλιάς Κάρολος: Η στιγμή που «φρικάρει» στα αποκαλυπτήρια του πορτρέτου του - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης