Καβάλα: Έπιασαν «εισπράκτορα» σπείρας με πλούσια λεία από πέντε απάτες

Καβάλα: Έπιασαν «εισπράκτορα» σπείρας με πλούσια λεία από πέντε απάτες

Οι δράστες είχαν τηλεφωνήσει σε πέντε ηλικιωμένες παριστάνοντας τους αστυνομικούς ή τους γιατρούς και απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά

peripoliko__1_
Στα ίχνη μιας ακόμη σπείρας απατεώνων που διέπραξαν πέντε απάτες και απόπειρες που έγιναν σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά 31.500 ευρώ, τέσσερις χρυσές λίρες και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Οι πέντε υποθέσεις εξιχνιάστηκαν μετά την σύλληψη του Έλληνα «εισπράκτορα», που εντοπίστηκε σε οικισμό της Καβάλας και στο σπίτι του βρέθηκαν μέρος των χρημάτων, οι χρυσές λίρες και τα χρυσαφικά τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους οποίους είχε εξαπατήσει το κύκλωμα, από το περασμένο Σάββατο ως την Τετάρτη.

Οι δράστες είχαν τηλεφωνήσει σε πέντε ηλικιωμένες παριστάνοντας τους αστυνομικούς ή τους γιατρούς και απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, δήθεν για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες ή να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση το παιδί τους που είχε εμπλακεί σε τροχαίο. Τρεις από τις ηλικιωμένες πίστεψαν το παραμύθι που τους σέρβιραν οι απατεώνες και παρέδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στον συνεργό τους που συνάντησαν σε προκαθορισμένο σημείο.

Ο «εισπράκτορας» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ' εξακολούθηση, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.

Της πήραν 24.000 ευρώ για δήθεν τροχαίο
Κλείσιμο
Άλλη μια ηλικιωμένη έπεσε θύμα απάτης, όταν ένας άγνωστος τηλεφώνησε στο σπίτι της στο Αίγιο και ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί σοβαρά και ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο απατεώνας κατάφερε να πείσει την αναστατωμένη γυναίκα ότι το υποτιθέμενο χειρουργείο κόστιζε συνολικά 24.000 ευρώ και της είπε να βάλει το μεγάλο ποσό μέσα σε μια σακούλα και να την αφήσει σε ένα σημείο κοντά στο σπίτι της. Λίγο αργότερα, η ηλικιωμένη επικοινώνησε με την κόρη της, η οποία την διαβεβαίωσε ότι ήταν καλά και αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα απατεώνων, που αναζητούνται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές - Έρχονται καμπάνες για τους... απείθαρχους


Απίστευτη κτηνωδία στην Χαλκίδα - Πέταξαν σκύλο σε κάδο απορριμμάτων και τον έκαψαν


Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Η γνωριμία στη Μύκονο, οι τρεις γάμοι και το διαζύγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης