Ακροδεξιό πολυτελές τριήμερο στη Κύπρο για το ECR

Ακροδεξιό πολυτελές τριήμερο στη Κύπρο για το ECR

Συνέδριο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς έγινε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου στην Κύπρο – Το κόστος, ο χορός των ποτηριών, οι δεξιώσεις και τα πούρα  – Προβλέψεις για είσοδο του ΕΛΑΜ στην ευρωβουλή

ECR
To ΕΛΑΜ (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο) της Κύπρου, του οποίου ηγείται ο πρώην προσωπικός φρουρός του Νίκου Μιχαλολιάκου Χρήστος Χρήστου ήταν ο οικοδεσπότης σύναξης των ακροδεξιών της Ευρώπης (ECR) το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Αν και το ΕΛΑΜ φιλοδοξεί να καταστεί μέλος του ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές), ακόμα δεν έχει γίνει δεκτό ως μέλος της πολιτικής ομάδας, καθώς νέα μέλη θα ενταχθούν μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Το περιοδικό Politico, αφιέρωσε ένα εκτενές άρθρο για το «πολιτιστικό τριήμερο» του ECR στη Κύπρο, επισημαίνοντας πως το ΕΛΑΜ, λόγω της αξιοποίησης του μεταναστευτικού έχει προοπτικές να κερδίσει μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όσοι συμμετείχαν στη σύναξη, αν και αντισυστημικοί, απόλαυσαν τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου Hilton στη Λευκωσία και τα γεύματα, δείπνα, περιηγήσεις και οινοποσία με €370 το άτομο, ενώ όσοι έμειναν σε δίκλινα δωμάτια πλήρωσαν €305. Τα υπόλοιπα έξοδα πληρώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τα κονδύλια που διατίθενται στις πολιτικές ομάδες.

Στο πρόγραμμα ήταν και ένα κήρυγμα από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, αλλά και επισκέψεις σε οινοποιό στο χωριό Λεύκαρα, βόλτες στην παλιά Λευκωσίας, παραδοσιακοί χοροί με τον χορευτή να περιφέρεται έχοντας ποτήρια στο κεφάλι του κ.α

Στη σύναξη συμμετείχαν ακροδεξιοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά όχι από την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών που έλαβαν μέρος ήταν μέλη των ακροδεξιών κομμάτων της Πολωνίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Φινλανδίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχίας.

Χ.Χρίστου στο συνέδριο ECR: Το τρίπτυχο Πατρίδα Θρησκεία Οικογένεια η βασική μας αρχή - Ευχαριστίες


Η διερμηνεία που προσφέρθηκε δεν περιελάμβανε γαλλικά και γερμανικά, παρά το ότι είναι γλώσσες εργασίας της ΕΕ.

Κλείσιμο
Στους διαδρόμους του Hilton, κατά τα διαλλείματα των εκδηλώσεων κυριαρχούσαν τα ιταλικά, ενώ οι «σύνεδροι» απολάμβαναν τα ακριβά πούρα και τα ποτά τους.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που αξιοποίησαν την δυνατότητα για φτηνές και χλιδάτες διακοπές φέρνοντας μαζί τις οικογένειες του, ενώ όποιο σημειώνει το Politico, σε κάποια από τις εκδηλώσεις για την ενεργειακή ασφάλεια, ένα μικρό αγόρι νύσταξε και κοιμήθηκε στα καθίσματα της αίθουσας.

ECR_POLITICO


Οι θέσεις των ακροδεξιών κομμάτων του ECR, συμπίπτουν κυρίως στο θέμα της μετανάστευσης, την οποία θεωρούν απειλή καθώς η πλειοψηφία των μεταναστών προέρχεται από μουσουλμανικές χώρες και αλλοιώνουν το προφίλ της λευκής χριστιανικής Ευρώπης.

Στο αφιέρωμα του Politico γίνεται ευρεία αναφορά στο κυπριακό ΕΛΑΜ το οποίο ιδρύθηκε ως θυγατρικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά από το 2019 άρχισε να παίρνει αποστάσεις, αφού και η Χρυσή Αυγή έπαψε ουσιαστικά να υφίσταται.

Επιχειρεί από περιθωριακό εξτρεμιστικό κόμμα να γίνει πιο συστημικό με επαφές με την κυβέρνηση και συμμετοχή σε δράσεις του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος.

Από το τριήμερο του ECR δεν έλειπαν και τα μαυροφορεμένα μέλη του ΕΛΑΜ που έκαναν αισθητή τη παρουσία τους θυμίζοντας, τις μέρες της ανόδου της Χρυσής Αυγής.

Το ECR θεωρεί πως η ΕΕ πρέπει να έχει μια πιο συμπαγή πολιτική απέναντι σε εξωτερικές απειλές όπως αυτές από τη Ρωσία, ενώ τάσσεται κατά των παρεμβάσεων στα εσωτερικά ζητήματα των κρατών. ΟΙ Γάλλοι και οι Γερμανοί ακροδεξιοί βρίσκονται σε διαφωνία με το ECR καθώς θεωρούν ότι η ΕΕ πρέπει να διαλυθεί και να υπάρξει προσέγγιση με τη Ρωσία.

Φιλορωσική στάση έχει επιδείξει και το ΕΛΑΜ στη Κύπρο, αν και τελευταία αποφεύγει να τοποθετηθεί σε θέματα που αφορούν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα:

15χρονος κατήγγειλε τον πατέρα του για κακοποίηση και η μάνα λέει: «Τον αγαπάω, δε με χτυπά κάθε μέρα»

Προβάδισμα πρόκρισης για τους Ισπανούς - Η Μπαρτσελόνα 3-2 την Παρί στο Παρίσι, η Ατλέτικο 2-1 τη Ντόρτμουντ στη Μαδρίτη - Δείτε τα γκολ

Survivor 2024: Η Ασημίνα συμπλήρωσε την τετράδα της μονομαχίας - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης