Προσλήψεις αναπληρωτών ενισχυτικών μαθημάτων – Στις 9 Ιανουαρίου ξεκινούν

Προσλήψεις αναπληρωτών ενισχυτικών μαθημάτων – Στις 9 Ιανουαρίου ξεκινούν

Την Πέμπτη (21.12.2023) οι Διευθύνσεις εκδίδουν τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων αναπληρωτών – Αναλυτικά η διαδικασία

anaplirotes1
Εκδόθηκε εγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, για την πλήρωση κενών θέσεων σε τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων για το σχολικό έτος 2023-24 και την έναρξη του προγράμματος.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκδίδουν τους Πίνακες κατάταξης των υποψήφιων αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου ή/και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα διδάξουν στα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων.

Οι Διευθύνσεις αντλούν τις αιτήσεις των υποψηφίων από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ), https://opsyd.sch.gr/.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να εμφανίζονται στα αρχεία με βάση την σειρά κατάταξής τους στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης των Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π. 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023, οι οποίοι αναρτήθηκαν στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής του Α.Σ.Ε.Π. και κοινοποιήθηκαν αρμοδίως στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Β΄ και στους τελικούς επικουρικούς αξιολογικούς πίνακες.

Οι Πίνακες κατάταξης των υποψήφιων διδασκόντων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συντάσσονται σύμφωνα με τα εξαχθέντα αρχεία, όπως προαναφέρθηκαν.

Πώς θα γίνει η επιλογή

Η επιλογή των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου ή/και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, που θα διδάξουν στην Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων γίνεται με βάση τη σειρά κατάταξής τους στους πίνακες. Πριν προβούν στην επιλογή τους, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρέπει να ελέγχουν τον ατομικό φάκελο κάθε εκπαιδευτικού στο ΟΠΣΥΔ.

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναρτήσουν αύριο, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, έως ώρα 13.00 στην ιστοσελίδα τους καθώς και σε εμφανές σημείο α) τους πίνακες κατάταξης με τα ονόματα όλων των αιτούντων και β) πίνακα όπου θα αποτυπώνεται η κατανομή κλάδων – ωρών ανά Σ.Κ.Α.Ε. Επίσης, ενημερώνουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους επιλεγέντες εκπαιδευτικούς και τους αποστέλλουν την υπεύθυνη δήλωση τοποθέτησης σε Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Σ.Κ.Α.Ε).


Οι τοποθετήσεις

Οι επιλεγέντες εκπαιδευτικοί οφείλουν να απαντήσουν μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2023 σχετικά με το αν αποδέχονται ή όχι την πρόσληψή τους. Την επομένη, στις 28 Δεκεμβρίου, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετούν τους επιλεγέντες, που έχουν αποδεχθεί την πρόσληψή τους, με βάση τη σειρά κατάταξης στον οικείο αξιολογικό πίνακα με τις δηλώσεις προτίμησης Σ.Κ.Α.Ε. και αναρτούν τις τοποθετήσεις στην ιστοσελίδα τους.

Οι προσληφθέντες οφείλουν να παρουσιαστούν στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μόνο τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 για να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση. Οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αφού εκδώσουν τις αποφάσεις πρόσληψης, μεριμνούν για την ενημέρωση των μαθητών για την έναρξη των ενισχυτικών μαθημάτων στις 9 Ιανουαρίου 2024, οπότε και διαμορφώνεται το ωρολόγιο πρόγραμμα.



Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Παιδείας: Όλες οι αλλαγές για τα πανεπιστήμια - Οι προϋποθέσεις για τα μη κρατικά - Πόσο αυξάνονται οι δαπάνες

Θεσσαλονίκη: Ο 60χρονος «stalker» της 22χρονης της ζήτησε να πάνε σπίτι του αμέσως μετά την καταδίκη του!

Χρήστος Λέντζος: Πέθανε στα 93 του χρόνια ο δημιουργός του πιο διάσημου φραπέ στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης