ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πεύκη: Οι «ευγενικοί γείτονες» αποδείχτηκαν έμποροι ναρκωτικών - Ο «καφές», τα «τιμολόγια» και τα «γραμμάτια»

Πεύκη: Οι «ευγενικοί γείτονες» αποδείχτηκαν έμποροι ναρκωτικών - Ο «καφές», τα «τιμολόγια» και τα «γραμμάτια»

Η... μπίζνα των «γειτόνων» διακινητών ναρκωτικών της Πεύκης και οι 72 άγνωστοι εμπλεκόμενοι - «Είμαστε χρήστες και όχι διακινητές», υποστήριξαν στην ανακρίτρια, αλλά μετά τις απολογίες τους πήραν τον δρόμο για τη φυλακή

dias_arthro
Στον σχηματισμό μιας μεγάλης δικογραφίας για διακίνηση και εμπορία ασύλληπτων ποσοτήτων ναρκωτικών στα βόρεια προάστια και στο κέντρο και σε προάστια της Αθήνας οδήγησε η σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 38 και 72 ετών, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών.

Οι δύο συλληφθέντες έχουν απολογηθεί και έχουν προφυλακιστεί, η ανάκριση όμως «τρέχει» για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Στη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr περιλαμβάνονται στοιχεία τηλεφωνικών συνδέσεων και ονόματα συνολικά 72 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των δύο συλληφθέντων, και μένει πλέον η αρμόδια ανακρίτρια να αποφασίσει για το αν θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τα συγκεκριμένα πρόσωπα ή θα τους αποδώσει κατηγορίες για αδικήματα που σχετίζονται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία σε αυτό τα στάδιο αφορά σε κατοχή και διακίνηση 23.556 κιλών ακατέργαστης κάνναβης 1.894 κιλών κατεργασμένης κάνναβης σε «σοκολάτα», 245 γραμμάρια κοκαΐνης και σε 566 δισκία «έκσταση», έχει όμως και άρωμα Καλαμάτας, καθώς από εκεί ξεκίνησε η αστυνομική έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων. Σύμφωνα με τις Αρχές, τα κέρδη από τη διακίνηση των παραπάνω ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών υπολογίζονται στις 240.000 ευρώ!

Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες παρόμοιες δικογραφίες, είναι ότι οι δύο δράστες, που ήταν και γείτονες στην περιοχή της Πεύκης, είχαν αναπτύξει ένα ευρύ πελατολόγιο, το οποίο εξυπηρετούσαν όπως διαφαίνεται με ηλικιακά κριτήρια.

Ο μεν 38χρονος κατηγορούμενος «εξυπηρετούσε» άτομα νεαρής ηλικίας, ιδιαίτερα εξοικειωμένα με την τεχνολογία για τη χρήση των διαδικτυακών εφαρμογών (viber messenger Instagram signal telegram κ.λπ.), o δε 72χρονος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους ενδιαφερόμενους διακινητές, συνήθως την προηγούμενη ημέρα της αγοροπωλησίας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την επικείμενη μετάβασή του σε περιοχές του Αιγάλεω ή του κέντρου της Αθήνας για να καθορίσουν την ποσότητα που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν.

Κλείσιμο
Οπως αναφέρει, πάντως, το διαβιβαστικό έγγραφο της δικογραφίας, ο 38χρονος προμηθεύονταν τις ποσότητες ναρκωτικών από πρόσωπο ή πρόσωπα που δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν στο στάδιο της προανάκρισης και εν συνεχεία τις διακινούσε σε συγκεκριμένα σημεία, με σταθερή, όμως, βάση του το σπίτι του στην Πεύκη, όπου και πραγματοποιούσε τα περισσότερα ραντεβού για αγοραπωλησίες. Ο ίδιος προμήθευε τον 72χρονο γείτονά του με ακατέργαστη κάνναβη, πουλώντας του τις αναγκαίες ποσότητες για διακίνηση και εισπράττοντας από αυτόν τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά. Ακολούθως, ο 72χρονος πωλούσε τα ναρκωτικά σε τοξικομανείς μεταβαίνοντας ο ίδιος σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Η σχέση, δε, μεταξύ των δύο κατηγορουμένων, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο των τηλεφωνικών τους συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, χαρακτηρίζονταν και από κανόνες ευγένειας, καθώς ο νεαρότερος κατηγορούμενος μιλούσε στον 72χρονο γείτονα και συνέταιρό του στον πληθυντικό!

Ο «καφές» και τα «τιμολόγια»

Οι αστυνομικές αρχές για να φτάσουν στα ίχνη των δύο δραστών «άνοιξαν» τα τηλέφωνά τους. Από την καταγραφή των συνομιλιών τους διαπίστωσαν ότι οι τηλεφωνικές συνδέσεις τους δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία «αχυρανθρώπων» (ghost persons), καθώς και ότι οι κατηγορούμενοι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού σπάνια ανέφεραν τα πραγματικά τους ονόματα, ενώ χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις λαμβάνοντας έτσι ισχυρά μέτρα αντιπαρακολούθησης.
Στις συνομιλίες αυτές οι κατηγορούμενοι όσο και το πελατολόγιό τους αποκαλούσαν την αγοροπωλησία των ουσιών ως «κέρασμα καφέ» ή ανέφεραν «θα πιούμε καφέ» και τα χρήματα από τη διάθεση των ναρκωτικών ως «γραμμάτια» ή «τιμολόγια»! Ομως και μεταξύ τους οι δύο κατηγορούμενοι απέφευγαν την ευθεία αναφορά στις διακινούμενες ποσότητες ναρκωτικών και τα οικονομικά οφέλη που θα αποκόμιζαν από την πώλησή τους και περιορίζονταν στην εκ του σύνεγγυς συνάντηση, δεδομένου ότι η απόσταση των κατοικιών τους είναι μικρή.

Ενδεικτικοί είναι οι εξής απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι που περιλαμβάνονται στη δικογραφία:

Αγνωστος: Τι λέει; Θα πιούμε καφέ;
38χρονος κατηγορούμενος: Εδώ είμαι, έλα.
Αγνωστος: Θες καφέ; Ναι;
38χρονος: Καπουτσίνο σκέτο;
Αγνωστος: Καπουτσίνο διπλό, μέτριο, μπλακ.
38χρονος: Διπλό μέτριο μπλακ, έλα γεια.

Σε άλλη συνομιλία του 72χρονου κατηγορούμενου με άγνωστο ενδιαφερόμενο ο «καφές» έχει και πάλι την τιμητική του.
Αγνωστος: Ελα ρε, τι γίνεσαι;
72χρονος: Καλά, εδώ στο σπίτι.
Αγνωστος: Μήπως θα κατέβεις αύριο να πιεις καφέ;
72χρονος: Ναι, κατά τις 11 θα είμαι εκεί.
Αγνωστος: Ωραία, να πιούμε καφεδάκι.

Στο πλαίσιο των απολογιών τους ενώπιον της ανακρίτριας οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ επάγγελμα, υποστηρίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν είναι διακινητές αλλά χρήστες. Μάλιστα, ο 72χρονος συλληφθείς φέρεται να υποστήριξε ότι κάνει επί σειρά ετών χρήση ουσιών, ενώ ζήτησε από την ανακρίτρια τη διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης.

«Ο εντολέας μου δηλώνει από την πρώτη στιγμή την άρνησή του για την κατηγορία της διακίνησης. Πρόκειται για έναν άνθρωπο 72 ετών, ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο από ιατρικά προβλήματα», αναφέρει μιλώντας στο protothema.gr ο συνήγορος του 72χρονου, Κωνσταντίνος Γώγος, και προσθέτει: «Είναι χρήστης σχεδόν σε όλη την ενήλικη ζωή του και φυσικά αιτήθηκε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Προκαλεί όμως μεγάλη εντύπωση ο σχηματισμός δικογραφίας από την περιοχή της Καλαμάτας και η σύλληψη εντός των ορίων της Αττικής. Αραγε θα αναζητηθούν οι πραγματικοί έμποροι ναρκωτικών ή η δίωξη θα μείνει μόνον στον 72χρονο χρήστη;».


Ειδήσεις σήμερα:

Πιο πολλοί πηγαίνουν στις κάλπες για τον β΄ γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ - Έφτασαν τους 76.000 στις 13:30

Έδωσαν μετάλλιο σε όλα τα παιδιά εκτός από το μαύρο κορίτσι! - Βίντεο ντροπής από τουρνουά ενόργανης στην Ιρλανδία

Πέτρος Μπουσουλόπουλος: «Δεν είναι μόνο ότι άλλαξα πόλη, άλλαξα και δουλειά» - Η νέα του ζωή στη Ρόδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης