Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης σε 50χρονο που κυκλοφορούσε σε πάρκο με σπαθί και ρούχα παραλλαγής

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης σε 50χρονο που κυκλοφορούσε σε πάρκο με σπαθί και ρούχα παραλλαγής

Ο 50χρονος προκάλεσε δρόμος σε γονείς και παιδιά – Τον εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» - Ο ίδιος αρνήθηκε ότι κρατούσε σπαθί

arrest2
Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 50χρονος που κυκλοφορούσε σε πάρκο της Θεσσαλονίκης με ένα αυτοσχέδιο σπαθί και φορώντας ρούχα παραλλαγής.

Το απίστευτο περιστατικό, που προκάλεσε τρόμο σε γονείς και παιδιά που εκείνη την ώρα έπαιζαν σε κοντινή παιδική χαρά, σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, περίπου στις 21:15, κοντά στο πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου και έξω από κατάστημα εστίασης.

Περαστικοί και κάτοικοι της περιοχής που αντίκρισαν τον άντρα ειδοποίησαν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, λέγοντας πως ο 50χρονος που περπατούσε με το ξίφος φορούσε ρούχα παραλλαγής, μπερέ και στρατιωτικά άρβυλα.

Χωρίς να χάσουν χρόνο οι αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» ξεκίνησαν άμεσα τις αναζητήσεις στην περιοχή και μόλις τον εντόπισαν ο κατηγορούμενος πέταξε το σπαθί κάτω από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, ενώ ήταν ιδιαίτερα αντιδραστικος μόλις τον οδήγησαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα.

Κλείσιμο
Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, το ξίφος ήταν ιδιοκατασκευή - μια μεταλλική ράβδος αιχμηρή και πολύ κοφτερή που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες, ενώ η λαβή και η θήκη ήταν κατασκευασμένα από πλαστικά ποτήρια.

Στη απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι κυκλοφορούσε με σπαθί. «Στο όνομα του Θεού, δεν κυκλοφορούσα με σπαθί, ορκίζομαι ότι δεν ήταν δικό μου», ανέφερε, χωρίς να πείσει το δικαστήριο.

Στον 50χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, χωρίς αναστολή, ωστόσο έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεσή και ως εκ τούτου θα αφεθεί ελεύθερος.



Ειδήσεις σήμερα:

«Ο αστυνομικός του έλεγε “σταμάτα”» - Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την αιματηρή απόπειρα ληστείας στον Κολωνό


«Μια συγγνώμη και μια ανακαίνιση στην Αμφιλοχία θα ήταν αρκετή, αλλά δεν έχουν φιλότιμο», λέει ο Μητρόπουλος του 4ΑμεΑ

Με Βαζέχα, Γιατρομανωλάκη και Νικολέττα Καρρά το ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη για τον δήμο Αθηναίων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης