Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πήγαν να «πιαστούν» στα χέρια - Δείτε βίντεο

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πήγαν να «πιαστούν» στα χέρια - Δείτε βίντεο

«Σεβόμαστε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων και τα ικανοποιούμε στο μέτρο του εύλογου και του εφικτού» απαντά η διοίκηση Ζέρβα

thessaloniki
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με συνεχείς διακοπές της διαδικασίας έγινε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα συνεχή εργατικά ατυχήματα και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που τους οφείλει η διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης ζήτησαν αρχικά να συζητηθούν τα αιτήματά τους στα εκτός ημερησίας θέματα. Η αρνητική απόφαση της διοίκησης και του προέδρου του Δ.Σ. Πέτρου Λεκάκη προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων που σήκωσαν πανό στο κέντρο της αίθουσας με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Σχεδόν μία ώρα αργότερα, ο πρόεδρος επέστρεψε και πάλι στην αίθουσα ωστόσο μέσα σε κλίμα έντασης η συνεδρίαση διακόπηκε άλλες δύο φορές με τους εργαζόμενους να αρνούνται να κατεβάσουν το πανό και να φωνάζουν συνθήματα εντός του χώρου.

Δείτε βίντεο:

Πήγαν να «πιαστούν» στα χέρια στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης
Κλείσιμο


Νωρίτερα, παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι με ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν τη διαδικασία.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την παρελκυστική τακτική του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης που σε μια κατάμεστη αίθουσα αρνήθηκε για πολλοστή φορά να συζητηθούν σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με την υγιεινή, την ασφάλεια και τις ζωές των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο όλος χειρισμός όχι μόνο δεν διευκόλυνε αλλά παρεμπόδισε την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου αγνοώντας εσκεμμένα την προτεραιότητα επίλυσης των αιτημάτων των εργαζομένων», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν και μετά από τρεις διακοπές της διαδικασίας, εξαιτίας της παρουσίας των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης στην αίθουσα, ο πρόεδρος του Σώματος, Πέτρος Λεκάκης, ξεκίνησε την ανάγνωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Αρχικά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Θεσσαλονίκη Μαζί», «Λαϊκή Συσπείρωση», «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη» και «Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής» καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Αμέσως μετά αποχώρησαν και οι εργαζόμενοι δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες.

Η ανακοίνωση Ζέρβα

Από την πλευρά του, απαντήσεις όσον αφορά την ένταση που δημιουργήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία των εργαζομένων στην αίθουσα, δίνει μέσω ανακοίνωσης η διοίκηση Ζέρβα.

«Όπως ορίζει ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα τέθηκε προς ψήφιση για να συμπεριληφθεί στην προ ημερησίας διάταξη και απορρίφθηκε με την ψήφο των δημοτικών συμβούλων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στην αίθουσα και οι εργαζόμενοι αλλά και διάφοροι εκτός Δήμου υποστηρικτές τους να αναρτήσουν πανό ενώπιον του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Εικόνες και πράξεις που δεν τιμούν τον χώρο, ούτε συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης», τονίζεται.

Παράλληλα, συμπληρώνεται πως «στο επί της ουσίας ζήτημα, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σέβεται όλα τα αιτήματα των εργαζομένων, τα ικανοποιεί στο μέτρο του εύλογου και του εφικτού».

Η ανακοίνωση καταλήγει πως στις συνεδριάσεις «υπάρχουν κανόνες, αυτοί τηρούνται και πρέπει να τηρούνται. Στόχος του Προεδρείου και της Διοίκησης είναι να συζητηθούν κανονικά όλα τα θέματα και να παρθούν αποφάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν και αφορούν την πόλη».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Βίντεο: grtimes.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Τι δείχνει το νέο «κύμα» των γκάλοπ - Κλιμακώνεται η σύγκρουση για τους υποψηφίους ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

Λασίθι: «Τον αντιμετώπιζαν σαν παρείσακτο» λέει ο αδελφός του αστυνομικού που αυτοκτόνησε στον Άγιο Νικόλαο

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Πέντε μικρές ιστορίες για το ποιος πραγματικά ήταν ο αείμνηστος Καβαλιέρε

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης