Παλαιό Φάληρο: Υλοποιείται το έργο ανακαίνισης του εμβληματικού «στρογγυλού» κτιρίου Φλοίσβου

Παλαιό Φάληρο: Υλοποιείται το έργο ανακαίνισης του εμβληματικού «στρογγυλού» κτιρίου Φλοίσβου

Η ανακαίνιση του ιστορικού, διώροφου που είχε ανεγερθεί στα τέλη του 19ου αιώνα, είναι προϋπολογισμού σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ

Collage_Maker-19-May-2023-04-32-AM-3708
Στην τελική ευθεία υλοποίησης μπαίνει η ανακαίνιση του κτιρίου του Φλοίσβου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του έργου, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Η ανακαίνιση του ιστορικού, διώροφου, – του αποκαλούμενου και «στρογγυλού» από τους Φαληριώτες – κτιρίου του Φλοίσβου, που είχε ανεγερθεί στα τέλη του 19ου αιώνα, είναι προϋπολογισμού 2.950.667,67€ και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

pf2


Κλείσιμο
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής, η οποία τονίζει τον κυκλικό χαρακτήρα του οικοδομήματος. Παράλληλα έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων (και με προσθήκη ανελκυστήρα). Στο ισόγειο του κτιρίου, η κυρίως αίθουσα, που καλύπτει το σύνολο των χώρων των υπαρχόντων κτισμάτων, θα διαμορφωθεί ως Αίθουσα Εκδηλώσεων και Ομιλιών. Ο όροφος θα διατηρήσει τη χρήση του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου θα φιλοξενούνται Εκθέσεις Εικαστικών του Δήμου Π. Φαλήρου.

Η επισημοποίηση της πορείας ανακαίνισης του έργου αποτελεί ταυτόχρονα και ηθικό επιστέγασμα για τις τεράστιες, πολυετείς προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, και, προσωπικά από τους δύο Δημάρχους: τόσο από τον προηγούμενο Διονύση Χατζηδάκη όσο και από τον νυν Γιάννη Φωστηρόπουλο.

pf1


Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του εμβληματικού έργου της «Ανακαίνισης του Πολιτιστικού Κέντρου του Φλοίσβου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου με προσθήκη ανελκυστήρα» έγινε την Τετάρτη (17/5/23), στον Πολυχώρο του Δημαρχείου, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, παρουσία του Βουλευτή Β3 Νότιου Τομέα Διονύση Χατζηδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Χρήστου Θεοδωρόπουλου, Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, διοικητικών και επιτελικών στελεχών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου καθώς και εκπροσώπων φορέων της πόλης.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος υποδεχόμενος τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, μίλησε για «μεγάλη ημέρα για το Παλαιό Φάληρο» καθώς «μέσα από την πολυδιάστατη και δημιουργική συνεργασία ανάμεσα στυς ανθρώπους της Περιφέρειας και του Δήμου και με την συνδρομή όλων των λοιπών εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ξεπεράσθηκαν τα όποια προβλήματα και το εμβληματικό έργο δρομολογείται», προσθέτοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρεια Αττικής και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την άψογη και γόνιμη μεταξύ μας συνεργασία, που μας επέτρεψε να ωριμάσουμε το έργο και να εξασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες αλλά και δύσκολες αδειοδοτήσεις που απαιτούνταν”.



Ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Εσωτερικών: Δεν μπορεί να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου να παραιτηθεί αν εκλεγεί

Μητσοτάκης: Υπαρκτός ο κίνδυνος φοροκαταιγίδας από ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό διέγραψαν τον μαρτυριάρη Κατρούγκαλο

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης