Κακοποίηση γάτας στην Ύδρα: «Το έσπρωξα επειδή ανέβηκε στο πιάτο μου» - Στον εισαγγελέα ο δράστης

Κακοποίηση γάτας στην Ύδρα: «Το έσπρωξα επειδή ανέβηκε στο πιάτο μου» - Στον εισαγγελέα ο δράστης

«Έχεις πρόβλημα; Εγώ έριξα τη γάτα», απάντησε με ειρωνικό και προκλητικό τρόπο σε περαστικούς ενώ  λίγη ώρα μετά υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι το ζώο «έχασε την ισορροπία του»

gata_ydra_xr
Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί ο 55χρονος που πέταξε τον γάτο από ύψος οκτώ μέτρων σε εστιατόριο της Ύδρας. Ο άνδρας αμέσως μετά τη σύλληψή του, προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την αποτρόπαια πράξη του ενώπιον των αστυνομικών του ΑΤ Ύδρας, λέγοντας ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει το άτυχο τετράποδο και πως αυτό, μετά την σπρωξιά που του έδωσε «έχασε την ισορροπία του» και έπεσε από ύψος οκτώ μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο, ένα ζευγάρι Αθηναίων τουριστών που έτυχε να περνούν εκείνη τη στιγμή από το σημείο και είδαν τη γάτα να προσγειώνεται στα πόδια τους, κατέθεσαν στην αστυνομία ότι ο 55χρονος όχι μόνο παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που έσπρωξε τη γάτα στο κενό αλλά τους αντιμετώπισε και με ιδιαίτερα ειρωνικό και προκλητικό τρόπο.

«Μου είπε χαρακτηριστικά "εγω την πέταξα, έχεις πρόβλημα;». Μια άλλη γυναίκα η οποία καθόταν στο τραπέζι του 55χρονου μιλώντας στο protothema.gr, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να βλάψει το κατοικίδιο και πως αιφνιδιάστηκε όταν το είδε να ανεβαίνει στο τραπέζι. «Αντέδρασε με το λάθος τρόπο επειδή η σύζυγός του είχε φοβία με τις γάτες».

ydra1
ydra2
ydra4


Το χρονικό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr, το περιστατικό αντιλήφθηκε πρώτα μια γυναίκα όταν ξαφνικά «έσκασε» στα πόδια της το γατάκι. Από την σφοδρή πρόσκρουση το πλακόστρωτο γέμισε με αίματα. Ύστερα η ίδια μαζί με ένα ακόμη ζευγάρι αυτόπτων μαρτύρων πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον δράστη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του. Όπως ανάφερε η κυρία Μαρία Μητσέλη, ιδιοκτήτρια του ισόγειου τουριστικού καταστήματος, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω από το εστιατόριο «Ψαροπούλα», ο δράστης είναι ένας μεσήλικος άνδρας, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην ταβέρνα μαζί με την παρέα του.

«Καθόμουν έξω από το μαγαζί όταν αντικρίσαμε την γάτα να πέφτει από ύψος οκτώ μέτρων. Η τέντα του καταστήματός μου έκοψε τη φορά της πτώσης όμως η γάτα τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Το ζώο έπεσε μπροστά σε μια Αθηναία τουρίστρια και τον άντρα της οι οποίοι πήγαν τρέχοντας να δουν τι είχε συμβεί και τότε αυτός που την έριξε τους απάντησε: "Έχεις κανένα πρόβλημα; Εγω την έριξα"». Ο δράστης ήταν με παρέα, γυναίκες και άντρες οι οποίοι γελούσαν, σύμφωνα με την μαρτυρία. «Η αστυνομία έφτασε πολύ γρήγορα και τον προσήγαγε στο Τμήμα», δήλωσε η αυτοπτης μαρτυρας.

Ο κ. Γεώργιος Γερασίμου που έτρεξε μαζί με την σύζυγο του για να εξακριβώσει τα αιτία της πτώσης του γατιού μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε τα εξής: «Η γάτα έπεσε από το μπαλκόνι της Ψαροπούλας, από ύψος οκτώ μέτρων. Τραυματίστηκε στο πρόσωπο και γέμισε αίματα το σημείο. Ανεβήκαμε στην ταράτσα της Ψαροπούλας και ρωτήσαμε την παρέα που καθόταν αν είδαν ποιος πέταξε τη γάτα. "Εγώ την πέταξα, έχεις πρόβλημα;" μου απάντησε ένας κύριος εύσωμος με καρό πουκάμισο. Τους είπα ότι θα καλέσω την αστυνομία και μου είπαν: "Κάνε ό,τι θες". Πράγματι, πήγαμε στο ΑΤ και αναφέραμε το περιστατικό».

Προς το παρόν, η κακοποιημένη γάτα -που έχει ιδιοκτήτη, δεν είναι αδέσποτη- δεν έχει εντοπιστεί. Είναι άγνωστο πού βρίσκεται και ποια είναι η κατάστασή της. Σημειώνεται ότι το κατάστημα της «Ψαροπουλας» διαθέτει κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τον τρόπο που έδρασε ο δράστης.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μίλησαν» τα κινητά για τη δολοφονία του Καραϊβάζ - Όσα αποκαλύπτουν για τις κινήσεις των δραστών

«Επίθεση φιλίας» σε ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο δίλημμα «ανοχή ή Μητσοτάκης»

Βροχές και καταιγίδες σήμερα - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης