Έτοιμη η Ελλάδα να προσφέρει βοήθεια στην Κύπρο

Έτοιμη η Ελλάδα να προσφέρει βοήθεια στην Κύπρο

Η ελληνική κυβέρνηση είναι στη διάθεση της κυπριακής για να προσφέρει ό,τι βοήθεια χρειαστεί προκειμένου  να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της καταστροφής στον ναύσταθμο της Λεμεσού, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης.

Έτοιμη η Ελλάδα να προσφέρει βοήθεια στην Κύπρο
Η ελληνική κυβέρνηση είναι στη διάθεση της κυπριακής για να προσφέρει ό,τι βοήθεια χρειαστεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της καταστροφής στο ναύσταθμο της Λεμεσού, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Μάρκο Κυπριανού, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να συνδράμει τη Λευκωσία με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Κατά πληροφορίες, η κυπριακή πλευρά δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν χρειάζεται κάποιου είδους βοήθεια.

Ο κ. Λαμπρινίδης μετέφερε επίσης στον κ. Κυπριανού τα συλληπητήριά του για την τραγωδία που χτύπησε το κυπριακό γενικό επιτελείο εθνικής φρουράς.

Αναφερόμενος στο τραγικό ατύχημα δηλώσεις έκανε και ο 
Κλείσιμο
υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης:

«Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού θέλω καταρχήν να εκφράσω τα πιο βαθειά συλλυπητήρια, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον Κυπριακό Ελληνισμό, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια, στην Κυβέρνηση και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για αυτό το τραγικό γεγονός, που έχει συγκλονίσει την Κύπρο και την Ελλάδα και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο Κυπριών πολιτών. Προς τις οικογένειες των νεκρών εκφράζω, επίσης, τη βαθειά μας οδύνη και τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Επικοινώνησα, ήδη, με το συνάδελφό μου Κύπριο Υπουργό  Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα, προς τον οποίο μετέφερα τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδας και  του Υπουργείου μας για την παροχή κάθε βοήθειας που θα ήταν αναγκαία.

Είμαι σε συνεχή επικοινωνία, όπως και ο κ. Αρχηγός  ΓΕΕΘΑ, με τον Αρχηγό της Εθνικής  Φρουράς Αντιστράτηγο κ. Π. Τσαλικίδη, από τον οποίο ενημερωνόμαστε για τα τραγικά γεγονότα.»  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης