Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική μετά τα επεισόδια με Ρομά

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική μετά τα επεισόδια με Ρομά

Η επιχείρηση διεξάγεται μετά τα επεισόδια σε Μενίδι, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργο 

epixeirisi_astynomias_liosia_xr
Συνεχίζεται η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Άνω Λιόσια και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ταραξιών των χθεσινοβραδινών επεισοδίων. Στο μεταξύ, επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ διεξάγεται και στον Ασπρόπυργο, στα Νεόκτιστα.

epixeirisi_neoktista__2_
epixeirisi_neoktista__3_
epixeirisi_neoktista__4_
epixeirisi_neoktista__1_

Στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο συμμετέχουν αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, περιπολικά ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο Αίαντας. 

epixeirisi__1_
epixeirisi__2_


Κλείσιμο
Από την επιχείρηση στη Δυτική Αττική, έχουν συλληφθεί τρία άτομα και ένα τέταρτο έχει προσαχθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια, αυτοκίνητα, καταυλισμούς κ.ο.κ.

Στα Άνω Λιόσια, από τις 10:00 το πρωί, αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, των ΟΠΚΕ καθώς και διμοιρίες των ΜΑΤ συνοδεία περιπολικών επιχειρούν μέσα στον καταυλισμό και κάνουν έρευνες σε σπίτια προκειμένου να εντοπίσουν τους ταραξίες και τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στο λεωφορείο του ΟΑΣΑ στη λεωφόρο Φυλής.

Καταστροφές από ρομά στο Μενίδι


Η επιχείρηση διεξάγεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου ΡΟΜΑ από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη.
zefyri-1
zefyri-2

Από την οργή των νεαρών ΡΟΜΑ δεν γλίτωσαν ούτε τα αστικά λεωφορεία. Οι διαδηλωτές εκτός από το λεωφορείο που πυρπόλησαν στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού επιτέθηκαν με πέτρες και σε δεύτερο λεωφορείο προκαλώντας σοβαρές, υλικές ζημιές και σπάζοντας τα τζάμια.

astynomia_liosia___1_
astynomia_liosia___4_
astynomia_liosia___3_
astynomia_liosia___2_


Τα τελευταία 24ωρα,  Ρομά που διαμαρτύρονται για τον βαρύ τραυματισμό 16χρονου από σφαίρα όπλου αστυνομικού μετά από καταδίωξη στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, έχουν επιδοθεί σε μπαράζ καταστροφών. 

Χαρακτηριστικά όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης (7/12) με ομάδες Ρομά να εισβάλλουν σε επιχειρήσεις με ελαστικά στη λεωφόρο Νάτο στον Ασπρόπυργο στις οποίες έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κοκτέιλ φωτιάς και ρύπων που υποχρέωσε τις αρχές να στείλουν μήνυμα από το 112 προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για τον κίνδυνο από τους καπνούς των καμμένων ελαστικών.

Με παρόμοιο τρόπο έδρασαν Ρομά και στο Κορδελιό, επίσης το βράδυ της Τετάρτης, όταν χτύπησαν και τραυματίσαν εργαζομένους σε κατάστημα εστίασης επειδή τους είπαν ότι υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι.

Σε αυτό το πλαίσιο μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί αφενός η πρόθεση των Ρομα να πραγματοποιήσουν μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να απολογηθεί ο 32χρονος αστυνομικός, και αφετέρου η δήλωση ξαδέρφου του 16χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» ότι «θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας» σε περίπτωση κατά την οποία δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός.
roma_epeisodia___2_
roma_epeisodia___3_
roma_epeisodia___1_

Ξυλοκόπησαν οδηγό φορτηγού

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, στις 23:30 το βράδυ της Τετάρτης ομάδα αγνώστων ακινητοποίησε φορτηγό που εκινείτο στην περιφερειακή Αιγάλεω, αποβίβασαν τον 42χρονο οδηγό με τη βία και έβαλαν φωτιά στο όχημά του, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι άγνωστοι πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα εναντίων αστυνομικών της ΟΠΚΕ που έσπευσαν στο σημείο, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Ο οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες.

Λίγο αργότερα, στις 00:30, επίσης στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω, άγνωστοι ακινητοποίησαν έναν 62χρονο άνδρα και του αφαίρεσαν τον επαγγελματικό εξοπλισμό του, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ.

Ασπρόπυργος

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλεί η πληροφορία ότι οι Ρομά αρκετές φορές βάζουν δίκην «εμπροσθοφυλακής» ανήλικα παιδιά ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επίκεντρο των επεισοδίων με πρωταγωνιστές Ρομά αποτελεί η δυτική Αττική όπου χρειάστηκε, μάλιστα, να σταλεί και μήνυμα από το 112 μετά την φωτιά που έβαλαν σε καταστήματα με ελαστικά στη λεωφόρο Νάτο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cow78lg7hy7l)


Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι Ρομά στην περιοχή πυροβόλησαν κατά οχήματος της Πυροσβεστικής χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cow4zmhchms1)


Άλλοι Ρομά, αυτή τη φορά στα Λιόσια, μπλόκαραν και έβαλαν φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, ενώ για αρκετή ώρα έμεινε κλειστή η Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο τμήμα μεταξύ Πάχης και Μεγάρων λόγω επεισοδίων από Ρομά στα Μέγαρα.

Posted by Δημητρης Νικολαιδης on Wednesday, December 7, 2022

Απο το καψιμο του λεωφορείου αρχισαν εκρήξεις.

Posted by Δημητρης Νικολαιδης on Wednesday, December 7, 2022


Τα επεισόδια αυτά ήρθαν περίπου ένα 24ωρο μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς από Ρομά στον Ασπρόπυργο την ώρα που αστυνομικοί έκαναν περιπολία όπως καταγράφηκε σε βίντεο του protothema.gr.

Κορδελιό

Στο Κορδελίο Ρομα προκάλεσαν φθορές σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώ καταγράφηκαν επίσης και ξυλοδαρμοί εναντίον του ιδιοκτήτη και τριών υπαλλήλων του καταστήματος, τους οποίους και τραυμάτισαν ευτυχώς ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, όλα ξεκίνησαν «όταν Ρομά τηλεφώνησαν στο μαγαζί και ζήτησαν τραπέζι. Όταν τους είπαμε ότι δεν έχει, μας απείλησαν ότι θα έρθουν και θα μας δείρουν» περιέγραψε υπάλληλος του καταστήματος.




Ειδήσεις σήμερα:

Οι Ρομά καίνε επιχειρήσεις, εισβάλουν σε καφενεία και απειλούν με νέα επεισόδια

Φωτογραφία: Κατάξανθη η κόρη της Δέσποινας Βανδή

Στην Τουρκία φαντάζονται ελληνική εισβολή στα παράλια από… Λέσβο, Χίο, Σάμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης