Νύχτα επεισοδίων από Ρομά σε Ασπρόπυργο και Αιγάλεω: Μήνυμα από το 112, έκαψαν κατάστημα ελαστικών και λεωφορείο

Νύχτα επεισοδίων από Ρομά σε Ασπρόπυργο και Αιγάλεω: Μήνυμα από το 112, έκαψαν κατάστημα ελαστικών και λεωφορείο

Στη λεωφόρο ΝΑΤΟ έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα - «Κλείστε πόρτες και παράθυρα, εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί»  ανέφερε η ειδοποίηση που εστάλη στους κατοίκους της περιοχής

roma-m4
Νέος κύκλος επεισοδίων άνοιξε από τους Ρομά οι οποίοι επιδόθηκαν για ακόμη ένα 24ωρο σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. «Εκρηκτική» ήταν επί ώρες η ατμόσφαιρα τόσο στον Ασπρόπυργο, όσο και στο Αγρίνιο.

Στον Ασπρόπυργο, δεκάδες Ρομά έβαλαν φωτιές κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή, με συνέπεια να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Ασπρόπυργου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ 120 σημειώθηκε διάρρηξη και εμπρησμός σε κατάστημα με ελαστικά. Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, καθώς εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί.


alert000






Εκτεταμένα επεισόδια καταγράφηκαν και στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως το 42ο χλμ  στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου μεταξύ Πάχης και Μεγάρων. Εκτροπή οχημάτων έγινε από την παλιά Εθνική Οδό ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, όπως ενημέρωσε η Hellenic Train, ακινητοποιήθηκαν δυο συρμοί σε Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργο.

Η ενημέρωση ανέφερε: «Eξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού».



Πυρπόλησαν λεωφορείο στο Μενίδι

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ομάδα νεαρών Ρομά επιτέθηκε και πυρπόλησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, στα Άνω Λιόσια, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί προπηλάκισαν και τον οδηγό, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες πάντως δυσκολεύονταν να προσεγγίσουν, καθώς Ρομά έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους και έχουν στήσει οδοφράγματα.
Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις των ΟΠΚΕ και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Δείτε βίντεο  που ανάρτησε κατοικος της περιοχής με το λεωφορείο του ΟΑΣα να έχει παραδοθεί στις φλόγες



Τα επεισόδια στο Αγρίνιο 


Επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα από Ρομά στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, κοντά στο παλιό ΚΤΕΛ, με φωτιές και πετροπόλεμο.

Στα επεισόδια συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, κουκουλοφόρα τα περισσότερα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας η οποία έσπευσε στο σημείο με ισχυρή δύναμη.

Φωτιές από Ρόμα στην εθνική οδό στο Αγρίνιο


Οι συγκεντρωμένοι Ρομά έκαψαν λάστιχα και άναψαν φωτιές σε κάδους, ενώ κάποιοι επιδόθηκαν και σε πετροπόλεμο σε διμοιρία της αστυνομίας.

foties
foties3
foties-ethniki-1


Στο μεταξύ, γύρω στις 7:20 σημειώθηκε, εξαιτίας των επεισοδίων, αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Αγίου Δημητρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικές δηλώσεις Πούτιν: Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας «με κάθε διαθέσιμο μέσο» - Αυξάνεται η πυρηνική απειλή


Η απάντηση της Ελλάδας στο λιβυκό ΥΠΕΞ: Ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

«Μας έστελναν να δουλέψουμε στα χωράφια με 40 βαθμούς», λένε παιδιά της «Κιβωτού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης