Ευθείες απειλές σε περίπτωση που δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός από το όπλο του οποίου τραυματίστηκε βαρύτατα ο 16χρονος Ρομά μετά από καταδίωξη στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ξάδερφός του που μίλησε στο ΟΡΕΝ την ώρα που επεισόδια από Ρομά σημειώθηκαν για άλλο ένα βράδυ την Τετάρτη.
«Εμείς ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε ο δολοφόνος να τιμωρηθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν είδατε τίποτα ακόμα εάν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό» είπε ο ξάδερφος του 16χρονου Ρομά.
Σύμφωνα με τον ίδιο για τον 16χρονο, ο οποίος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, «οι πιθανότητες είναι πολύ ελάχιστες».
Όπως πρόσθεσε, η οικογένεια του 16χρονου είναι σε άσχημη κατάσταση, «δηλαδή για να τους πάμε στα δικαστήρια κάναμε υπερπροσπάθεια γιατί δεν είχαν τη δύναμη οι άνθρωποι. Σε χειρότερη κατάταση από όλους είναι η γυναίκα του. Δεν μιλάει με κανέναν, είναι κλεισμένη, δεν μπορεί να την παρηγορήσει τίποτα. Κλαίει πάνω στο παιδάκι της γιατί ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε».
Όοσν αφορά τα γεγονότα που οδήγησαν στην καταδίωξη και στη συνέχεια στον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου ο ξάδερφός του είπε ότι «το παιδί έπινε με τους φίλους του και νόμιζε ότι είχε λεφτά πάνω του και λέει "παιδιά πάω να βάλω πετρέλαιο στο αυτοκίνητο και έρχομαι". Αν δεν ήταν Ρομά, δεν θα το είχαν κάνει. Αν δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί, το παιδί δεν απείλησε κανέναν. Το είδε το παιδί, ο υπάλληλος, ότι ήταν παιδάκι, 16χρονος».
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».