Θεσσαλονίκη: Ερευνώνται οι συνθήκες για τον θάνατο του 51χρονου με το αλυσοπρίονο

Θεσσαλονίκη: Ερευνώνται οι συνθήκες για τον θάνατο του 51χρονου με το αλυσοπρίονο

Ο 59χρονος τον τραυμάτισε το αλυσοπρίονο, τον παράτησε αβοήθητο και του πέταξε το κινητό - Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για τις κατηγορίες

ilektriko_prioni_xr
Σήμερα αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα σχετικά με τις κατηγορίες που θα αποδοθούν στον 59χρονο άντρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τον θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου Αλβανική καταγωγής, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στα Κερδύλια Όρη, κοντά στην Αρέθουσα Θεσσαλονίκης.

Η σορός του βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής, σε μία ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή του ορεινού όγκου, από αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του, μετά και την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως έγινε γνωστό, ο άντρας την περασμένη Τρίτη (1/11) είχε μεταβεί στη συγκεκριμένη περιοχή με έναν 59χρονο που ζούσαν στο ίδιο χωριό, για να προχωρήσουν σε παράνομες εργασίες υλοτόμησης. Ο 51χρονος υλοτόμος, φέρεται να εργάζονταν για τον κατηγορούμενο και να είχαν επισκεφτεί κι άλλες φορές μαζί το συγκεκριμένο σημείο για τον ίδιο λόγο. Οι δύο άντρες μπορεί να έφτασαν μαζί στην δύσβατη περιοχή, όμως ο 59χρονος έφυγε μόνος του και λίγες ημέρες αργότερα το θύμα εντοπίστηκε τραυματισμένο και χωρίς τις αισθήσεις του, μέσα στο πυκνό δάσος.

Το γεγονός αυτό εύλογα γεννά πολλά ερωτηματικά για αυτό και η υπόθεση πέρασε από την πρώτη στιγμή στα χέρια των έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ξετυλιχθεί το «κουβάρι» της υπόθεσης και να εξακριβωθεί τι πραγματικά συνέβη στο βουνό και πως ο άνθρωπος κατέληξε να πεθάνει αβοήθητος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. και διερευνάται πολύ σοβαρά, είναι ο 59χρονος να αυτοτραυματίστηκε με αλυσοπρίονο και στη συνέχεια να το πέταξε προς το θύμα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα στον μηρό.

Σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την αστυνομική έρευνα για την υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών Αρχών, είναι ότι ο 59χρονος που αυτοτραυματίστηκε με το αλυσοπρίονο, όχι μόνον έφυγε με τον γιο του για να μεταφερθεί σε κέντρο Υγείας αφήνοντας τον Αλβανό εργαζόμενο μόνο του μέσα στο δάσος, αλλά πήρε και το κινητό τηλέφωνο του θύματος και το πέταξε στη διαδρομή. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος για έξι ολόκληρες ημέρες, δεν ενημέρωσε κανέναν για τον τραυματισμό του 51χρονου που, πιθανότατα, γνώριζε και ούτε την στιγμή που δηλώθηκε επίσημα η εξαφάνισή του, συνέδραμε στις έρευνες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με κατοίκους μικρού χωριού Λίμνη, εκεί όπου ζούσε για δεκαετίες το θύμα, ο 51χρονος είχε ελάχιστους ανθρώπους του στενού του συγγενικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και με τον 59χρονο είχαν πολύ καλές σχέσεις, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που συνεργάζονταν για παράνομες εργασίες υλοτόμησης.

Κλείσιμο
Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 59χρονου και σε όχημα του 28χρονου γιου του, βρέθηκαν συνολικά πέντε κυνηγετικά μαχαίρια, οπότε και οι δύο άντρες συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ορίστηκε δικάσιμος για την συγκεκριμένη κατηγορία. Παράλληλα, η δικογραφία που σχηματίσθηκε εκτός ορίων αυτοφώρου σε βάρος του 59χρονου και αφορά στο θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή και αναμένεται η απόδοση κατηγοριών.

Τι είπε ο αδελφό του θύματος

«Τον αδελφό μου τον βρήκανε νεκρό στο βουνό. Εκεί είχε πάει με έναν Έλληνα, μάλλον για να κόψουν ξύλα. Ακόμα δεν ξέρουμε τι έγινε, αλλά ακούσαμε ότι ήταν κομμένο το πόδι του, εκεί τον βρήκε το αλυσοπρίονο», ανέφερε στο protothema.gr, ο αδελφός του 51χρονου Αλβανού υλοτόμου, ο οποίος είχε δηλώσει στην αστυνομία την εξαφάνισή του στις 4 Νοεμβρίου, αφού δεν είχε δώσει σημαία ζωής για τρεις ολόκληρες ημέρες.

«Δούλευαν μαζί με τον άντρα που πήγαν στο βουνό, αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Στην Ελλάδα είμαι μόνο εγώ, λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό το τραγικό γεγονός που συνέβη στην οικογένειά μας. Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα από την αστυνομία που συνεχίζει την έρευνά της», σημείωσε.

Πήγαιναν συχνά μαζί στο βουνό

Όλο το χωριό στο οποίο ζούσε τις τελευταίες δεκαετίες ο άτυχος 51χρονος, είναι συγκλονισμένο από το τραγικό γεγονός. «Δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος. Εδώ ζούσε χρόνια και δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα πουθενά. Ακούσαμε ότι ο Κώστας (σ.σ. το όνομα που τον φώναζαν στην Ελλάδα) είχε πάει στο βουνό και ότι χάθηκε από τη ζωή. Είχε πάει αρκετές φορές για δουλειά, για να κόψει ξύλα. Είχαν πάει και μαζί οι δύο άντρες πολλές φορές», ανέφερε στο protothema.gr, ο Γιώργος Τσακαλίδης, κάτοικος του χωριού που γνώριζε πολλά χρόνια τους δύο άντρες.

«Στο βουνό τον εντόπισαν οι αστυνομικοί. Με τον άνθρωπο που πήγαν μαζί την Τρίτη, πηγαίνανε συχνά μαζί, σχεδόν κάθε ημέρα τον έπαιρνε για δουλειά», σημείωσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή που η 20χρονη τρέχει να γλιτώσει από τον επίδοξο βιαστή της στη Νίκαια


Βρετανία: Αποκαλύφθηκε το μονόγραμμα που θα χρησιμοποιεί ως βασιλική σύζυγος η Καμίλα

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου - «Χειρόφρενο» τραβούν και οι οδηγοί ταξί, δεμένα τα πλοία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης