Δίκη Χρυσής Αυγής: Για οργανωμένη επίθεση έκανε λόγο στην κατάθεσή του φίλος του Παύλου Φυσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Για οργανωμένη επίθεση έκανε λόγο στην κατάθεσή του φίλος του Παύλου Φυσσα

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία άρχισε με την εξέταση του μάρτυρα Παύλου Σεϊρλή

5701149
Για οργανωμένη επίθεση των χρυσαυγιτών στην παρέα τους, η οποία κατέληξε στην στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, έκανε σήμερα λόγο στην κατάθεση του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στη δική της Χρυσής Αυγής, φίλος του αδικοχαμένου μουσικού.

Μάλιστα, στο δικαστήριο οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά υπέβαλε ερωτήσεις στον συγκεκριμένο μάρτυρα, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του. «Είναι καθ´ ομολογίαν δολοφόνος και προσπαθείτε να τον βγάλετε χαρτί;» απάντησε ο μάρτυρας με τον συνήγορο να του αντιτείνει: «Θέλω να δω την αξιοπιστία σας».

Μάρτυρας: Μετά από δέκα χρονια με θεωρείτε αναξιόπιστο και υπερασπίζεστε ακόμα τον Ρουπακιά; Δεν ντρέπεστε!

Στο σημείο, δε, αυτό η έδρα διέκοψε για λίγο τη διαδικασία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Συγκεκριμένα, η σημερινή ακροαματική διαδικασία άρχισε με την εξέταση του μάρτυρα Παύλου Σεϊρλή, ο οποίος περιέγραψε πως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Παύλο Φύσσα αποφάσισαν να ενωθούν οι παρέες τους και να πάνε να τον βρουν στην καφετέρια «Κοράλι».

Σύμφωνα με το μάρτυρα, όταν η παρέα έφτασε στο «Κοράλι» έξω από την καφετέρια υπήρχε ένα άτομο με μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής. Ακόμη, μέσα στην καφετέρια, σύμφωνα με τον μάρτυρα, υπήρχε μία παρέα με την οποία αντάλλαξαν ματιές. Τα μέλη της είχαν συγκεκριμένη ενδυμασία και έστελναν μηνύματα. Όταν τελείωσε ο αγώνας ο Παύλος Φύσσας μαζί με τους φίλους του βγήκαν από την καφετέρια και διαπίστωσαν ότι μπροστά στα αυτοκίνητα τους υπήρχαν άτομα και ο ένας κρατούσε κάτι σαν ρόπαλο. Ο μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του: «Εκείνη την στιγμή εμφανίζεται ένας κύριος μικρόσωμος που έκανε τον μεσολαβητή. Ερχόταν σε εμάς μας έλεγε "παιδιά φύγετε". Πήραμε την απόφαση, να κινηθούμε προς τη Παναγή Τσαλδαρη, να πάμε στο περίπτερο να πάρουμε μπίρες και να περιμένουμε να φύγουν για να πάρουμε τα αυτοκίνητα. Ξαφνικά σταματάει ένα όχημα μπροστά μας και μας ρωτάει "που είναι η Κεφαλληνίας"; Του λέει ο Παύλος "εδώ είσαι αδελφέ"...Εγώ πιστεύω ότι σταμάτησε να δει τον Παύλο όχι γιατί τον ήξερε, δεν είχαν προηγούμενα, αλλά γιατί ήθελε να τον μετρήσει. Ο Παύλος ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί"».

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας τόνισε πως από τη στιγμή που συγκεντρώθηκαν τα μηχανάκια, ενώ, υπήρχαν και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, αρχίζουν οι ιαχές και οι φωνές. «Ελάτε κότες, να σας γ..» ανέφερε πως τους φώναζαν με τον Παύλο Φύσσα να διώχνει τις δύο κοπέλες που ήταν στην παρέα και να τους λέει «τώρα τρέχουμε».

Συνεχίζοντας ο φίλος του Παύλου Φύσσα περιέγραψε στην κατάθεσή του: «Έρχονταν κάποια άτομα προς το μέρος μας ομοιόμορφα ντυμένοι. Δυστυχώς, εγκλωβίστηκε ο Παύλος και γνωρίζουμε το τι έχει συμβεί με τη δολοφονία του. Στο διάστημα που ήμασταν κρυμμένοι, στη πιλοτή μίας πολυκατοικίας, συνέχιζαν τα μηχανάκια και μας έψαχναν και μας φώναζαν».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι επιθέσεις ήταν ανά κύματα, ενώ, εκείνος δέχθηκε χτύπημα με κράνος από τον κατηγορούμενο Αναδιώτη ο οποίος βρισκόταν πάνω σε μηχανάκι.

Πρόεδρος: Θεωρείται ότι είναι οργανωμένη επίθεση;

Ναι, από τη στιγμή που δεχθήκαμε τόση επίθεση από τόσα άτομα, αναίτια, θεωρώ πως ναι. Δεν γνωρίζω πως μαζεύτηκαν τόσα άτομα τόσο γρήγορα.

Κλείσιμο
Ακολούθως, οι φίλοι του Παύλου Φύσσα κάλεσαν την αστυνομία η οποία τελικά τους συνέλαβε και τους έβαλε στο κρατητήριο μαζί με τον…Γιώργο Ρουπακιά. Ο μάρτυρας είπε: "Ήταν ένας τύπος που φορούσα μαύρα αρβύλα, μπλούζα, στέλνει μηνύματα. Όταν μάθαμε ότι ο Παύλος είναι νεκρός, σηκώθηκε και είπε "πάρτε με από εδώ γιατί θα με σκοτώσουν".

Η δίκη συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Έρχεται «δυσμενής μετάθεση» για τον «θαυματοποιό» παπά-Δημήτρη

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στον ανακριτή οι βιαστές της - Σε 500 σελίδες οι νοσηροί διάλογοι

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Να βάλουν «πλάτη» δεσμεύτηκαν οι βιομήχανοι τροφίμων - ποτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης