Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Έρχεται «δυσμενής μετάθεση» για τον «θαυματοποιό» παπά-Δημήτρη

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Έρχεται «δυσμενής μετάθεση» για τον «θαυματοποιό» παπά-Δημήτρη

Κατά πληροφορίες την απόφαση στον ιερέα που προκάλεσε αντιδράσεις θα ανακοινώσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

papa-dimitris-likavitos
Μπορεί η ανακοίνωση της διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη συνεδρίαση της να αναφέρεται σε απλή ενημέρωση των μελών της από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την υπόθεση του παπά-Δημήτρη από τον ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση για το μέλλον του μετά τον σάλο για τα δήθεν «θαύματά» του έχει ληφθεί.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος είναι πλέον θέμα χρόνου να ανακοινωθεί στον παπά-Δημήτρη η απομάκρυνσή του από τον ναό των Αγίων Ισιδώρων και η «δυσμενής μετάθεσή» του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η επιλογή που έχει γίνει είναι η μετακίνηση του παπά-Δημήτρη και της μικρής μοναστικής κοινότητας που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτόν, να γίνει «αθόρυβα» σε μοναστήρι, κατά πάσα πιθανότητα στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στον Άγιο Δημήτριο.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι την απόφαση στον «θαυματοποιό» παπά-Δημήτρη θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην ευθύνη του οποίου ανήκει ο ναός των Αγίων Ισιδώρων.

Αν οι πληροφορίες αυτές ευσταθούν αυτό σημαίνει ότι ο ιερέας που προκάλεσε αντιδράσεις με τους ισχυρισμούς του ότι ο Σταυρός που έχει στην κατοχή του έχει θαυματουργές ιδιότητες, δεν θα καθαιρεθεί καθώς σε λίγο διάστημα αναμένεται να βγει στη σύνταξη.

Το πόρισμα-κόλαφος για τον παπά-Δημήτρη

Οι εξελίξεις για την υπόθεση του παπά-Δημήτρη έρχεται λίγο μετά την αποκάλυψη του τελικού πορίσματος του Ανακριτή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη δράση του «θαυματοποιού» ιερέα που, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για για αγυρτεία και ανυπακοή.

Κλείσιμο
Η ανάκριση που διήρκησε τρία χρόνια -ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2017 με δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις- έγινε κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου και ανατέθηκε στον τότε Γραμματέα του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, νυν Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, σε συνέχεια μάλιστα σοβαρότατων καταγγελιών που είχαν δει το «φως» της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα.

Η δικαστική διερεύνηση, όπως ζητείται στο άρ. 2, του πορίσματος δεν έγινε ποτέ. Το πόρισμα, αποκαλύπτει σωρεία παραβάσεων, ανατροπή της εκκλησιαστικής τάξης, προσπάθεια εξαπάτησης των πιστών με καλλιέργεια και εκμετάλλευση της θρησκοληψίας τους με κατασκευή «θαυμάτων» (“αγυρτεία”), καθώς και άλλων που παραπέμπουν σε οικονομικό σκάνδαλο (“απιστία”), όχι μόνο δεν είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά μπήκε ουσιαστικά στο αρχείο άνευ αιτιολογίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται νέο επιδημικό κύμα κορωνοϊού - Τι εκτιμούν οι ειδικοί για την έντασή του

«Πορεία προς τον λαό» ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Τσίπρας βγάζει στον δρόμο τα στελέχη του κόμματος

Τζόυς Ευείδη: «Φέτος έγιναν τόσες παραγωγές και δεν με πήραν ούτε για μια δουλειά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης