Τηλεοπτικές άδειες: Νέα αναβολή στη δίκη Κρέτσου και των συγκατηγορουμένων του

Τηλεοπτικές άδειες: Νέα αναβολή στη δίκη Κρέτσου και των συγκατηγορουμένων του

Ο Κρέτσος και οι συγκατηγορούμενοί του κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση 

4556574
Για τις 7 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε εκ νέου σήμερα η δίκη του πρώην Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου και των υπολοίπων έξι συγκατηγορουμένων του για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα (ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση), τα οποία αφορούν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Η δίκη αναβλήθηκε καθως από το ακροατήριο απουσίαζαν κάποιοι από τους μάρτυρες, καθώς και βουλευτές της ΝΔ και στελέχη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τα οποία και είχαν υποβάλλει το 2016 μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Προτείνω αναβολή για το 352 ΚΠΔ. Απουσιάζουν αρκετοί μάρτυρες. Επειδή είναι βουλευτές έχουν ακαταδίωκτο» ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση ζήτησε να δικαστεί η υπόθεση, καθώς όπως είπώθηκε στο ακροατήριο οι κατηγορούμενοι λοιδωρούνται από ΜΜΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα και αναμένουν την κρίση της Δικαιοσύνης.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση πόρισμα είχε εκδώσει ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν πως ο κ. Κρέτσος και πέντε μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης προχώρησαν σε ενέργειες ή παραλείψεις «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μηνυτήρια αναφορά για το συγκεκριμένο ζήτησα είχαν καταθέσει το 2016 βουλευτές της ΝΔ και μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οι βουλευτές και τα μέλη της Επιτροπής ανέφεραν ότι η Πενταμελής Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού παραβίασε το καθήκον της «προκειμένου να ευνοήσει έναν τουλάχιστον εκ των υπερθεματιστών σκόπιμα μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα καταβάλει τα ποσά της προσφοράς του ή σκόπιμα λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία, με βάση την προκήρυξη, δεν έπρεπε και δεν μπορούσε να λάβει υπόψη».

Τέλος, στο εδώλιο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση έχει παραπεμφθεί και ο Ιωάννης Καλογρίτσας, γιος του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, η οικογένεια Καλογρίτσα είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών καταγγέλλοντας εικονική σύμβαση με λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο με την εμπλοκή του της τότε κυβέρνησης και του Νίκου Παππά. Σκοπός ήταν, σύμφωνα με την πλευρά Καλογρίτσα να καταβληθεί η απαιτούμενη εγγύηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας.

Ειδήσεις σήμερα

Αγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Τελειώνουν τα «θαύματα» του παπα-Δημήτρη;

Ρωσία: 25χρονος πυροβόλησε εξ επαφής στρατολόγο - «Κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο» - Δείτε βίντεο

Γιώργος Λιάγκας: Αποχαιρέτησε τη Δούκισσα Νομικού από το «Πρωινό» σε… 54 δευτερόλεπτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης