Ρωσία: 25χρονος πυροβόλησε εξ επαφής στρατολόγο - «Κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο» - Δείτε βίντεο

Ρωσία: 25χρονος πυροβόλησε εξ επαφής στρατολόγο - «Κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο» - Δείτε βίντεο

Σφοδρές οι αντιδράσεις για τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Πούτιν

rwsia_epistrasteusi_shot_xr
Ένα βίντεο το οποίο αποτυπώνει με τον πιο σκληρό τρόπο το πόσο αποφασισμένοι είναι οι Ρώσοι να μην υπακούσουν στην μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα, ανήρτησε στο Twitter ο σύμβουλος Εσωτερικών Υποθέσεων του προέδρου της Ουκρανίας.

Στο βίντεο που ανήρτησε ο Άντον Γκερασένκο έχει καταγραφεί η στιγμή που ένας 25χρονος πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής στρατολόγο σε στρατολογικό γραφείο στην επαρχεία Ιρκούτσκ της Ρωσίας το πρωί της Δευτέρας.



Σύμφωνα με το ίδιο βίντεο, και όπως μεταδίδει το Reuters, ο άνδρας που πυροβόλησε λέει ότι είναι ο 25χρονος Ρουσλάν Ζινίν.

Κατά τον σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Ζινίν αφού πυροβόλησε τον στρατολόγο στη συνέχεια είπε «κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο, θα πάμε όλοι σπίτι μας». Κατά τον Γκερασένκο ο στρατολόγος Αλεξάντερ Γελίσεφ πυροβολήθηκε τέσσερις φορές.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ιρκούτσκ, Ιγκόρ Κόμπζεφ, έγραψε στο Telegram ότι ο στρατολόγος δέχθηκε έναν πυροβολισμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Κόμπζεφ δεσμεύτηκε, επίσης, ότι ο 25χρονος δράστης «ασφαλώς και θα τιμωρηθεί» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με το Reuters, έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις σε στρατολογικά γραφεία με τελευταίες αυτές στο Νταγκεστάν και τη Γιακούτια περιοχές από τις οποίες, όπως καταγγέλλεται, έχει υπάρξει ένας δυσανάλογα μεγάλος αριθμός επίστρατων σε σχέση με άλλες περιοχές στη Ρωσία.

Σύμφωνα με αναφορές και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter, πλήθος κόσμου - άντρες και γυναίκες - βγήκαν στους δρόμους το πρωί της Κυριακής για να διαδηλώσουν κατά της επιστράτευσης, με τις δυνάμεις ασφαλείας να «απαντούν» με πυρά, για να τους διαλύσουν.



Ειδήσεις σήμερα:

Επιστράτευση-παρωδία: Ηλικιωμένοι έφεδροι, μαίες και σάπια καλάσνικοφ για το Ντονμπάς

Νεκρός μετά από καυγά σε παμπ ο θρύλος του σερφ Κρις Ντέιβιντσον

Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Έρχονται μηνύσεις, δεν θα σας αφήσω σε χλωρό κλαρί ξεφτίλες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης