Βίντεο: Οι «νταήδες» που χτύπησαν τον 14χρονο βάζουν και φωτιά σε σχολείο του Πύργου

Βίντεο: Οι «νταήδες» που χτύπησαν τον 14χρονο βάζουν και φωτιά σε σχολείο του Πύργου

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται - Υπάρχουν φόβοι ότι πολλές επιθέσεις δεν έχουν καταγγελθεί από τα θύματα

sxoleio_2
Σε ακόμη ένα βίντεο αποτυπώνονται οι βίαιες συμπεριφορές στο σχολείο του Πύργου, με τους «νταήδες», που άσκησαν bullying στον 14χρονο μαθητή, να καταδεικνύουν παντελή έλλειψη σεβασμού προς τον χώρο, προβαίνοντας σε βανδαλισμούς.

Οι γονείς του 14χρονου που δέχτηκε δύο επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες, καταγγέλλουν τις Αρχές για αδιαφορία περιγράφουν τον εφιάλτη του γιου τους. Οι δράστες ηλικίας 16 και 18 ετών άρχισαν να απειλούν και να χτυπούν τον 14χρονο, που δεν μπορούσε να ξεφύγει από το σημείο. Ανάλογη επίθεση σημειώθηκε και την περασμένη Παρασκευή, με το παιδί να μιλάει στους γονείς του, για να ζητήσει βοήθεια.

Όπως λένε οι γονείς, ο 14χρονος φοβάται πλέον να βγει μόνος από το σπίτι.

Στα δύο βίντεο που εξασφάλισε το Mega έχει καταγραφεί ο τρόπος που καταστρέφεται με κροτίδα μια τάξη του 4ου Γυμνασίου της πόλης και όσα ακολουθούν, με τους δράστες -που είναι εξωσχολικοί- να ρίχνουν βενζίνη και να βάζουν φωτιά σε καρέκλες, κουρτίνες, θρανία και στην έδρα των καθηγητών.


Κλείσιμο
Η καταστροφή του σχολείου καταγράφεται, με το βίντεο των 24 δευτερολέπτων να προκαλεί αίσθηση. Το ένα άτομο που ρίχνει τη βενζίνη φοράει κουκούλα και ο συνεργός του, που βρίσκεται πίσω και δίπλα του κάποιες στιγμές, έχει βάλει γάντια στα χέρια για να μην αφήσει αποτυπώματα.

Η επίθεση στο σχολείο σημειώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2021. Το επόμενο πρωί οι εικόνες που αντικρίζουν μαθητές και καθηγητές είναι αυτές. Με ένα κτίριο να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο παραμονές των Χριστουγέννων με τάξεις διαλυμένες, τζάμια σπασμένα, πρίζες και διακόπτες ξηλωμένους και διαδρόμους που προϊδέαζαν τους πάντες για τις εικόνες μέσα στις τάξεις.

Από τον Δεκέμβριο του 2021 στο σήμερα, με τους νεαρούς τσιγγάνους να συνεχίζουν να σκορπούν φόβο και τρόμο στην περιοχή.

Όπως τονίζουν οι γονείς το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μήνες, αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα για να δώσει τέλος σε αυτή την κατάσταση και να προστατέψει τα παιδιά που βιώνουν ανάλογες καταστάσεις με το δικό τους.

Οι έρευνες στον Πύργο συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι πολλές επιθέσεις δεν έχουν καταγγελθεί από τα θύματα, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει γνωστή η δράση των νεαρών που κρύβονται πίσω από τα χτυπήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς μάσκες και υποχρεωτικά τεστ ανοίγουν τα σχολεία

Νέες καταγγελίες για την «Εκκλησία των Εθνών»: Ζήτησαν 4.000 ευρώ για να της... λύσουν τα μάγια - Το ταξίδι από το Περού


Αποζημίωση 5,6 εκατ. ευρώ ζητούν οι γονείς της 14χρονης Γωγώς που πέθανε μετά την επέμβαση γαστρικού δακτυλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης