Συντριβή ελικοπτέρου στη Σάμο: Διασώθηκε ο πιλότος - Νεκροί δύο επιβαίνοντες - Αγνοείται το τέταρτο μέλος του πληρώματος

Συντριβή ελικοπτέρου στη Σάμο: Διασώθηκε ο πιλότος - Νεκροί δύο επιβαίνοντες - Αγνοείται το τέταρτο μέλος του πληρώματος

Ζωντανός ο Ρουμάνος πιλότος, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου - Το χρονικό της συντριβής του Mi -8 που επιχειρούσε στη φωτιά

agnooumenoi-main
Νεκροί είναι τελικά οι δύο επιβαίνοντες στο ελικόπτερα που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στη Σάμο.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τέταρτου μέλους του πληρώματος ενώ ο Ρουμάνος πιλότος διακομίσθηκε ζωντανός στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου.


agnooumenoi-main


Το χρονικό της συντριβής

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι τουλάχιστον 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Κλείσιμο
Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi 8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έχει φτάσει επίσης ένας σκάφος του Λιμενικού.

Περίπου στις 18:30,σχεδόν 35 λεπτά μετά την συντριβή του ρωσικής κατασκευής πυροσβεστικού ελικοπτέρου, άντρες του Λιμενικού εντόπισαν τον Ρουμάνο πιλότο.



Λίγο πριν τις 19:30 εντοπίστηκε το δεύτερο μέλος του πληρώματος χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα βρέθηκε και περισυνελέγη από το Λιμενικό Σώμα και ο τρίτος.

Σε ότι αφορά τη διερεύνηση του αεροπορικού ατυχήματος, ο Αερολιμεναρχης Σάμου έχει ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών) για να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών.


Στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ο Ρουμάνος πιλότος του πυροσβεστικού Mi-8


Ο Ρουμάνος πιλότος διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου αφού πρώτα σταμάτησαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για να του περάσουν φλέβα και ορούς. 

diasosi-pyrosvestiko-samos__3_
diasosi-pyrosvestiko-samos__4_
diasosi-pyrosvestiko-samos__5_
diasosi-pyrosvestiko-samos__6_
diasosi-pyrosvestiko-samos__7_
diasosi-pyrosvestiko-samos__8_

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης