Ψαροντουφεκάς «νταής» συνελήφθη στην Εύβοια για πολλοστή φορά

Ψαροντουφεκάς «νταής» συνελήφθη στην Εύβοια για πολλοστή φορά

Τον έχουν καταγγείλει κατά καιρούς για παράνομη αλιεία, με ψαροντούφεκο, μπουκάλες και φακούς κυρίως βραδινές ώρες σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές

psarontoufekas_art
Μία περίεργη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν ψαροντουφεκά εκτυλίχθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην περιοχή Λιχαδονήσια, στον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού, το πρωί της Δευτέρας, περιπολικό σκάφος, εντόπισε ημεδαπό να διενεργεί παράνομη υποβρύχια αλιεία, με χρήση αναπνευστικής καταδυτικής συσκευής, φακό και ψαροντούφεκο.  Συνελήφθη όμως για παράβαση των διατάξεων 169 «Απείθεια» και 361 «Εξύβριση» του Ποινικού Κώδικα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αιδηψού, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Βίντεο που έχει αναρτήσει στο instagram με την ψαριά του 

Ψαροτουφεκάς

Πρόκειται για τον Γιώργο Ταυρή, από τα Ψαχνά Χαλκίδας.

Κλείσιμο
Βάσει πληροφοριών από κύκλους του Λιμενικού Σώματος, όταν οι Λιμενικοί τον εντόπισαν υπήρχε ένα σκάφος που τον συνόδευε το οποίο έσπευσε να απομακρυνθεί, αφήνοντάς τον μόνο του στη θάλασσα. Τον πλησίασαν και σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες υπέπεσε στην αντίληψή τους ότι έκοψε το σάκο με τα ψάρια που κουβαλούσε και τα άφησε να καταλήξουν στον βυθό. Τον ανέβασαν στο πλωτό όπου υπήρξε λεκτικός διαξιφισμός. Ο ψαροντουφεκάς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα αφού έχει πληγεί από τη νόσο των δυτών. Το επάγγελμά του είναι αυτό, να ψαρεύει με ψαροντούφεκο κυρίως ροφούς και συναγρίδες αλλά και αστακούς και να προμηθεύει ακριβά εστιατόρια και ξενοδοχεία το καλοκαίρι κυρίως της Μυκόνου και τον χειμώνα της Αθήνας. Είναι γνωστός στους υψηλούς κύκλους της Αθήνας.

Τον έχουν καταγγείλει κατά καιρούς για παράνομη αλιεία, με ψαροντούφεκο και μπουκάλες και φακούς κυρίως βραδινές ώρες σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές. Του επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα γιατί δεν είναι ποινικό αδίκημα. Στις μηνύσεις που του κάνουν οι Λιμενικοί για απείθεια ή για εξύβριση ή και για τα δύο απαντά με μηνύσεις. Δεν ήταν πρωτόγνωρο το συγκεκριμένο περιστατικό σύμφωνα με κύκλους του Λιμενικού. Έχει συλληφθεί και του έχουν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα για το ίδιο θέμα και σε άλλες περιοχές όπως το Αλιβέρι, το Μαντούδι, η Αιδηψός, Κύμη, η Στυλίδα, η Ζάκυνθος και η Μύκονος.

Σε μία από αυτές τις υποθέσεις στην Ζάκυνθο, παλαιότερα, απαντώντας στην Εισαγγελέα που τον εξέταζε για «υποβάθμιση περιβάλλοντος», είχε υποστηρίξει, όταν του έδειξαν τις φωτογραφίες με την ψαριά που είχε βγάλει και επιδείκνυε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έχει λογαριασμούς αλλά και κανάλι διαδικτυακό, ότι είχε αγοράσει τα ψάρια από ιχθυοπωλείο για να βγάλει φωτογραφίες και να εντυπωσιάσει τους φίλους του. Μάλιστα είχε πει στην Εισαγγελέα, όπως κυκλοφόρησε αργότερα στο νησί, «αν φορούσα μία κορώνα και έβγαζα φωτογραφία θα σήμαινε ότι είμαι βασιλιάς;»

Σε εκείνο το περιστατικό, οι λιμενικοί είχαν πάει με συμβατικό σκάφος και όχι με πλωτό της υπηρεσίας και τον είχαν πιάσει στα πράσα.

Είχαν βρει στο σκάφος του αλιεύματα και εξαρτήματα όχι όμως το ψαροντούφεκο. Το Λιμενικό του έκανε μήνυση για απείθεια και του είχε επιβληθεί ολιγόμηνη ποινή με αναστολή ενώ του είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο για παράνομη αλιεία.

Κάποιοι υποψιάζονται, χωρίς να μπορούν να το αποδείξουν, ότι με τη βοήθεια GPS μπορεί να αφήνει την ψαριά στον βυθό όταν εντοπίζει σκάφη του λιμενικού στην περιοχή και να πηγαίνει αργότερα να τα μαζέψει.

Στο πρόσφατο περιστατικό φέρεται να είπε στους Λιμενικούς: «Δεν ψάρευα. Βρείτε μου τα ψάρια». 

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η πρώτη προεκλογική αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή

Κορωνοϊός: Τα χιλιάδες κρούσματα ημερησίως φέρνουν τη μάσκα ξανά στο προσκήνιο - Τι λένε οι ειδικοί

Βρετανοί παραλίγο να σκοτώσουν στο ξύλο νεαρό στον Λαγανά Ζακύνθου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης