Διέθετε προς πώληση πάνω από 200 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ

Διέθετε προς πώληση πάνω από 200 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ

Είχε μετατρέψει το κατάστημά του σε  επίκεντρο διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίου καπνού

Hrakleio-kapnos
Το κατάστημα με είδη καπνιστού ιδιοκτησίας ενός 68χρονου αλλοδαπού σε περιοχή του Ηρακλείου είχε γίνει το επίκεντρο της διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίου καπνού για ναργιλέ, που γινόταν ανάρπαστος όχι μόνο μεταξύ των αραβικής καταγωγής μεταναστών, αλλά και των θαμώνων στα καφέ της πόλης!

Οι άνδρες του Λιμεναρχείου προχώρησαν στην σύλληψη του 68χρονου τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν και έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητό του, στον αποθηκευτικό χώρο του οποίου βρήκαν 74 συσκευασίες λαθραίου καπνού για ναργιλέ συνολικού βάρους 59 κιλών και 600 γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα σε άλλα δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας άλλων προσώπων, κατά την οποία εντοπίστηκαν 123 συσκευασίες καπνού για ναργιλέ συνολικού βάρους 98 κιλών και 200 γραμμαρίων.

Τέλος, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Τελωνείου Ηρακλείου, διενεργήθηκε έρευνα στο κατάστημα του 68χρονου, όπου βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε συρτάρια με διπλό πάτο άλλες 258 συσκευασίες καπνού για ναργιλέ συνολικού βάρους 42 κιλών και 678 γραμμαρίων, ενώ δεσμεύτηκαν και 132 συσκευασίες καπνού για ναργιλέ χωρίς νικοτίνη για φορολογικό έλεγχο.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 455 συσκευασίες λαθραίου καπνού ναργιλέ βάρους 200 κιλών και 478 γραμμαρίων χωρίς τις ειδικές ταινίες του φόρου κατανάλωσης, το ποσό των 1.290 ευρώ και τα τρία οχήματα, ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και λαθρεμπορία. Σύμφωνα με το Τελωνείο, το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των 66.880,23 ευρώ.




Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει η φωτογραφία της τάξης που «γάζωσε» ο δράστης στο Τέξας - «Ώρα να πεθάνετε» είπε στους μαθητές

Ανήλικη στη Θεσσαλονίκη άρπαξε σάντουιτς από ψητοπωλείο και έφαγε ξύλο από τον ιδιοκτήτη

Βρέφος λίγων ημερών πνίγηκε με το γάλα του και πέθανε μέσα στο «Παίδων» - Μήνυση από τους γονείς

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης