Χαλκίδα: Τον συνέλαβαν για βίντεο με τη δήμαρχο να πίνει ουίσκι στο δημοτικό συμβούλιο

Χαλκίδα: Τον συνέλαβαν για βίντεο με τη δήμαρχο να πίνει ουίσκι στο δημοτικό συμβούλιο

Η δήμαρχος Χαλκιδέων μήνυσε τον δημοσιογράφο για συκοφαντική δυσφήμιση - Συνελήφθη και κρατείται

xalkida_dim26
Δημοσιογράφος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Χαλκίδας επειδή δημοσιοποιησε βίντεο από το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο φαίνεται η δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα να πίνει ουίσκι. Η δήμαρχος κατέθεσε μήνυση κατά του δημοσιογράφου του Evia Zoom Μιχάλη Τσoκάνη για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο δημοσιογράφος ανέφερε στο protothema.gr ότι το Σάββατο τον επισκέφτηκε ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ο οποίος τον ενημέρωσε ότι έπρεπε να τον οδηγησει στο Τμημα για να δωσει καποιες εξηγησεις.

«Μου είπε πως αυτό ήταν προτιμότερο να γίνει με το ιδιωτικό του Ι.Χ για να μην δώσουμε στόχο στη γειτονιά.  Τον ακολούθησα και όταν φτάσαμε στο Τμήμα με ενημέρωσαν ότι συλλαμβάνομαι για την μήνυση που κατέθεσε εναντίον μου η δήμαρχος της Χαλκιδας», λέει ο Μιχάλης Τσοκάνης. Το παράδοξο είναι ότι ο δημοσιογράφος που πέρασε σήμερα τη πόρτα του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος είχε την διακριτική ευχέρεια να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι την απολογία του, αντίθετα διέταξε την συνέχιση της κράτησης του μέχρι την Δευτέρα μέχρι να ολοκληρωθεί η αυτοφωρη διαδικασία.

«Είναι απαράδεκτο να συλλαμβάνεται με την διαδικασία του αυτοφώρου και να κρατείται στο Τμήμα με απόφαση/επιλογή του εισαγγελέα , με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης ένας δημοσιογράφος που το μόνο που έκανε είναι τη δουλειά του σωστά. Αντίθετα, δεν πέρασαν αυτόφωρο και δεν κρατούνται εκείνοι κατά των οποίων άσκησε τα μέσα που προβλέπει ο νόμος ο εν λόγω δημοσιογράφος, ένεκα της ιδιότητάς τους των δημοτικών αρχόντων. Εξαντλήθηκε στην περίπτωση αυτή η αυστηρότητα του συστήματος πάνω στον εντολέα μου, ενώ η άλλη πλευρά παραμένει αλώβητη, δήλωσε η δικηγόρος του Χριστίνα Φλώρου. 


Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βιτάλι Κλίτσκο: Ο πυγμάχος δήμαρχος Κιέβου που πολεμάει τους Ρώσους εισβολείς

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Έλον Μάσκ δίνει στην Ουκρανία πρόσβαση στο δορυφορικό Διαδίκτυο Starlink

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απαγόρευση ρωσικών αεροσκαφών από τον γερμανικό εναέριο χώρο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης