Πόλεμος στην Ουκρανία: Απαγόρευση ρωσικών αεροσκαφών από τον γερμανικό εναέριο χώρο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απαγόρευση ρωσικών αεροσκαφών από τον γερμανικό εναέριο χώρο

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa δεν θα εκτελεί πλέον πτήσεις πάνω από τον ρωσικό εναέριο χώρο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και δεν θα εκτελεί δρομολόγια προς ρωσικούς προορισμούς - Είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση και από την ολλανδική KLM

KLM_And_Lufthansa
Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να απαγορεύσει τις πτήσεις στον αναέριο χώρο της στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες και αεροσκάφη, οι αερομεταφορείς της Γερμανίας και της Ολλανδίας, η Lufthansa και η KLM, ανακοίνωσαν ότι δεν θα εκτελούν καμία πτήση προς τη Ρωσία. Η απόφαση και από τους δύο φορείς έρχεται ως άμεσες κυρώσεις λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Μεταφορών Φόλκερ Γουίσινγκ, το Βερολίνο διέταξε την απαγόρευση εισόδου ρωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Γερμανία, ένας περιορισμός που σύμφωνα με το CNN θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Επίσης η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa δεν θα εκτελεί πλέον πτήσεις πάνω από τον ρωσικό εναέριο χώρο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και δεν θα εκτελεί δρομολόγια προς ρωσικούς προορισμούς.



«Όλες οι πτήσεις από και προς τη Ρωσία έχουν ανασταλεί από το Σάββατο για τις επόμενες επτά ημέρες. Οι πτήσεις που βρίσκονται στον ρωσικό εναέριο χώρο θα τον εγκαταλείψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος μας έχει ύψιστη προτεραιότητα για εμάς ανά πάσα στιγμή», ανέφερε η Lufthansa σε ανακοίνωση της.

Κλείσιμο
Λίγες ώρες πριν, η KLM έλαβε μια παρόμοια απόφαση. Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία μάλιστα διέκοψε δυο εν εξελίξει δύο πτήσεις προς τη Ρωσία και τις υποχρέωσε να επιστρέψουν στο Άμστερνταμ . Οι πτήσεις KLM903 και KLM1395 κατευθύνονταν προς Μόσχα και Αγία Πετρούπολη.



Χθες, αρκετές χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες και αεροσκάφη ως άμεση συνέπεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μεταξύ των χωρών που εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ για την απαγόρευση των ρωσικών αεροσκαφών  είναι η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία , η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβενία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και το Ηνωμένο Βασίλειο.




Ειδήσεις σήμερα

Αποχωρεί ο Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βιτάλι Κλίτσκο: Ο πυγμάχος δήμαρχος Κιέβου που πολεμάει τους Ρώσους εισβολείς

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Έλον Μάσκ δίνει στην Ουκρανία πρόσβαση στο δορυφορικό Διαδίκτυο Starlink
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης