Τουρισμός: Φέτος όλοι έρχονται Ελλάδα - «Φουλάρουμε» για νέο ρεκόρ

Τουρισμός: Φέτος όλοι έρχονται Ελλάδα - «Φουλάρουμε» για νέο ρεκόρ

Αισιόδοξα τα μηνύματα από τις προκρατήσεις που παρουσιάζονται αυξημένες έως και 30% - Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά είναι έτοιμη η χώρα μας - Ξεκινούν αρχές Μαρτίου οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ και Απρίλιο από Καναδά - Κρήτη και Ρόδος τα πρώτα σε ζήτηση νησιά

tourismos2
Λίγο πριν από την εκκίνηση της θερινής σεζόν, η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να ανοίξει τον τουρισμό της φέτος πιο νωρίς από ποτέ, με τους πρόδρομους δείκτες να παραπέμπουν σε διψήφια αύξηση των προκρατήσεων από το εξωτερικό έως 30% για το φετινό καλοκαίρι. Και αν ακόμη είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις ως προς τα τουριστικά έσοδα της φετινής χρονιάς, το νούμερο των 15 δισ. ευρώ που έχει προβλέψει το οικονομικό επιτελείο για φέτος φαίνεται, τώρα, μάλλον… συντηρητικό -υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν θα υπάρξει κάποια νέα ανατροπή στα επιδημιολογικά δεδομένα εντός και εκτός Ελλάδος- με τον ελληνικό τουρισμό να έχει όλη τη δυναμική ώστε να καλύψει πολύ πιο γρήγορα την απόσταση μέχρι τα έσοδα-ρεκόρ των 18,2 δισ. ευρώ του 2019.

Τα θετικά μηνύματα έρχονται σε μια συγκυρία όπου συνολικά η Ευρώπη δείχνει πιο έτοιμη να επιχειρήσει, μετά από 2,5 χρόνια, τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα με περαιτέρω άρση των περιορισμών, όχι μόνο στα ταξίδια αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών. Το σήμα που δίνει η χώρα μας στους εν δυνάμει ξένους επισκέπτες της φέτος είναι ότι ο τουρισμός της θα είναι σε θέση να ανοίξει από τις αρχές Μαρτίου. Eστω και αν τα θερινά προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες φέρνουν 7 στους 10 ξένους επισκέπτες της χώρας με τους υπόλοιπους να έρχονται οδικώς, ξεκινούν στην πλειονότητά τους στα νησιά από τα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου και μετά, το γεγονός ότι η χώρα μας δηλώνει ξανά έτοιμη, από νωρίς, για τη σεζόν του 2022 δεν παύει να δημιουργεί θετικό κλίμα στο εξωτερικό σε επίπεδο προγραμματισμού και οργάνωσης.
5321018

Πολύ περισσότερο όταν σε όλη την τουριστική αλυσίδα, τους μεγάλους ξένους tour operators και τις αεροπορικές, τα δείγματα γραφής της χώρας μας στις δύο προηγούμενες τουριστικές σεζόν COVID-19 ήταν επιτυχημένα, με αποτέλεσμα και τις απρόσμενα καλές επιδόσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ακριβώς αυτά τα θετικά δείγματα γραφής σε συνδυασμό και με τις -γενικότερα- δεδηλωμένες προθέσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών (λιγότερο των Ασιατών) για επιστροφή φέτος στα ταξίδια οδηγούν στην αύξηση των προκρατήσεων αυτή τη στιγμή στη χώρα μας για τη θερινή σεζόν σε ποσοστό 30% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, ενώ η πιο ουσιαστική κίνηση από το εξωτερικό αναμένεται με το Πάσχα των καθολικών στα μέσα Απριλίου.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο NewMoney




Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινά ξανά η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου το 2017

Οι λέσχες μπαίνουν στα γραφεία των ΠΑΕ- Τέλος οι αναστολές για οπαδική βία

Τέταρτη ημέρα αγωνίας για τους 10 αγνοούμενους στο Euroferry Olympia - Συνεχίζονται οι έρευνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης