Την ιστορία του ΣτΕ «γράφουν» η Βουλή, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Δικαστηρίου
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη μελέτη και συγγραφή της ιστορίας του από το 1929 έως το 1976 - «Φροντίζουμε το κύρος του να παραμείνει αλώβητο» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής
Βασιλική Κόκκαλη
«Η ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι συνυφασμένη με την πολιτική και δημόσια ζωή και οφείλουμε να φροντίζουμε αυτό το Δικαστήριο για να παραμείνει το κύρος του αλώβητο». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μελέτη και συγγραφή της ιστορίας του ΣτΕ από την ίδρυση του το 1929 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ως το 1976.
Πρόκειται για εγχείρημα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας που αναμένεται να υλοποιηθεί με τη συνεργασία της Βουλής, των Γενικών Αρχείων του Κράτους και της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, σύμβουλος Επικρατείας Παναγιώτης Τσούκας εγκαινίασε την έναρξη του σχετικού προγράμματος, αναφερόμενος στην παραίτηση, το 1935, του πρώτου προέδρου του ΣτΕ Κωνσταντίνου Ρακτιβάν.
«Το δικαστήριο στάθηκε όρθιο ακόμα και σε εποχές που η ύπαρξη του τέθηκε υπό αμφισβήτηση», επισήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτρης Σκαλτσούνης εξαίροντας το εγχείρημα της συγγραφής της ιστορίας του Δικαστηρίου.
Ο λόγος για την Παπαστράτος, που έλαβε ξανά την ιδιαίτερα απαιτητική πιστοποίησηESC(EqualSalaryCertification). Μία αναγνώριση που έλαβε πρώτη φορά το 2019 και εξακολουθεί να είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που την έχει αποκτήσει. Παράλληλα, διακρίθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης για 9ησυνεχή χρονιά.
Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ιστορική ομιλία του Antoine Riboud στη Μασσαλία, η Danone αποτίνει φόρο τιμής στο πρωτοποριακό του όραμα, που συνοψίζεται στη φράση «Ας διοικήσουμε τις επιχειρήσεις μας τόσο με την καρδιά όσο και με το μυαλό»