Την ιστορία του ΣτΕ «γράφουν» η Βουλή, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Δικαστηρίου

Την ιστορία του ΣτΕ «γράφουν» η Βουλή, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Δικαστηρίου

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη μελέτη και συγγραφή της ιστορίας του από το 1929 έως το 1976 - «Φροντίζουμε το κύρος του να παραμείνει αλώβητο» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής

simvoulio-epikrateias
«Η ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι συνυφασμένη με την πολιτική και δημόσια ζωή και οφείλουμε να φροντίζουμε αυτό το Δικαστήριο για να παραμείνει το κύρος του αλώβητο». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μελέτη και συγγραφή της ιστορίας του ΣτΕ από την ίδρυση του το 1929 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ως το 1976.

Πρόκειται για εγχείρημα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας που αναμένεται να υλοποιηθεί με τη συνεργασία της Βουλής, των Γενικών Αρχείων του Κράτους και της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, σύμβουλος Επικρατείας Παναγιώτης Τσούκας εγκαινίασε την έναρξη του σχετικού προγράμματος, αναφερόμενος στην παραίτηση, το 1935, του πρώτου προέδρου του ΣτΕ Κωνσταντίνου Ρακτιβάν.

«Το δικαστήριο στάθηκε όρθιο ακόμα και σε εποχές που η ύπαρξη του τέθηκε υπό αμφισβήτηση», επισήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτρης Σκαλτσούνης εξαίροντας το εγχείρημα της συγγραφής της ιστορίας του Δικαστηρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο 23χρονος «καρφώνει» τον 21χρονο για τη δολοφονία του Άλκη - «Έκανα μαλ... Ξέχασα εκεί το δρεπάνι»

Η Γεωργία Μπίκα γράφει στο Instagram: «Ο δεύτερος βιασμός, εκείνος της αμφισβήτησης, είναι εξίσου οδυνηρός»

Η επίθεση των 11 στον Άλκη και τη παρέα του ήταν τέλεια προσχεδιασμένη - Ενδεχόμενο εγκληματικής οργάνωσης, λέει ο Κούγιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης