Χούλιγκαν από τη Θεσσαλονίκη: Πάμε και τους χτυπάμε όλοι μαζί

Χούλιγκαν από τη Θεσσαλονίκη: Πάμε και τους χτυπάμε όλοι μαζί

Δύο οργανωμένοι οπαδοί από τη Θεσσαλονίκη περιγράφουν πώς γίνονται οι επιθέσεις: «Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή» - Κοντά σε νέες συλλήψεις για την δολοφονία του Αλκη - «Σκοτώστε τον, σκοτώστε τον» φώναζε ο 23χρονος, σύμφωνα με μαρτυρίες - Τι ερευνά η αστυνομία - Όλα τα νέα στοιχεία

hoolidans_art
H Θεσσαλονίκη, αλλά και όλη η χώρα είναι συγκλονισμένη από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ωστόσο φαίνεται πως αυτή η υπόθεση δεν «συγκινεί» τους πάντες.

Νεαροί που έχουν πάρει μέρος σε συμπλοκές και πιστεύουν ότι με τα επεισόδια και τα μαχαιρώματα κερδίζουν... πόντους, λένε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή».

Δύο φανατικοί οπαδοί μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ για τον τρόπο δράσης τους. Επιθέσεις με στόχο μόνο τον ξυλοδαρμό, συμπλοκές τυχαίες ή μετά από ραντεβού με άτομα που φορούν ρούχα με σύμβολα άλλης ομάδας.

Αμφότεροι παραδέχονται πως αυτές οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, αφού κανένας οργανωμένος σε σύνδεσμο οπαδός δεν θα δεχτεί να συνεργαστεί με οπαδό αντίπαλης ομάδας. «Αν είναι μόνος του αυτός που θέλουμε να πλακώσουμε, πάμε δύο με τρία άτομα. Αν είναι περισσότεροι, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε» λέει ο ένας και συνεχίζει: «σε άλλες περιπτώσεις δίνουμε ραντεβού μέσω μηνυμάτων. Τόσα άτομα στο τάδε μέρος».

«Αν ο άλλος φοράει μπλούζα της ομάδας του, πρέπει να του την πάρω. Δεν πρόκειται να φύγει από εμένα με αυτή και αυτό είναι νόμος. Αν και είναι λάθος, έτσι πάει το πράγμα» καταλήγει ο ένας εκ των δύο οπαδών που μιλάει με πλάτη στην κάμερα.

Ο δεύτερος λέει: «Θέλουμε να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή».
Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chmpr123tux5-st)
 

Ερχονται κι άλλες συλλήψεις για τον Αλκη

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα πάνω στο θέμα της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, ο Άλκης έπεσε θύμα γιατί βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Σύμφωνα με ανθρώπους που μίλησαν στο protothema.gr η ομάδα του Αλβανού κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 19χρονου είχε βγει οπλισμένη ψάχνοντας συγκεκριμένους οπαδούς του Άρη για να τους χτυπήσουν. Συγκεκριμένα επί της οδού Παπαναστασίου πίσω από τη θύρα 2 του γηπέδου Κλεάνθης Βικελίδης έχουν το στέκι τους σε ένα ταχυφαγείο περίπου 10-15 άτομα οπαδοί του Αρη.

Αυτούς έψαχναν την μοιραία νύχτα σύμφωνα με πληροφορίες τα δυο αυτοκίνητα μέσα στα οποία βρίσκονταν ο Αλβανός κατηγορούμενος και τουλάχιστον άλλα 6 άτομα που επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου Άλκη.
dolofonia_alki_thessaloniki_dolofonos_xr

Κάνοντας βόλτα εκείνη τη νύχτα με τα αυτοκίνητα στους δρόμους κοντά στο γήπεδο του Αρη έτυχε να δουν τον Άλκη με τους φίλους του να κάθονται στα σκαλιά πολυκατοικίας σε ένα στενό έναν δρόμο πιο πάνω. Τότε σταμάτησαν, τους ρώτησαν τι ομάδα είναι, έλαβαν την «λάθος» απάντηση, κατέβηκαν και επιτέθηκαν στους νεαρούς σκοτώνοντας τον άτυχο 19χρονο. Πλέον, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται αρκετά κοντά στη σύλληψη και των υπόλοιπων ατόμων που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση.

Τα στοιχεία από τους εξονυχιστικούς ελέγχους των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και οι μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους τα δραματικά γεγονότα, έχουν οδηγήσει τους αστυνομικούς σε σημαντικά συμπεράσματα. "Σκοτώστε τον, σκοτώστε τον" φώναζε ο Άλβανός με την παρέα του για τον άτυχο Άλκη, λένε μάρτυρες που άκουσαν και είδαν τους δράστες ενώ λίγα λεπτά μετά το φονικό, άκουγαν τον έναν από τους δύο φίλους του Άλκη να κλαίει και να παρακαλάει τον 19χρονο να ανοίξει τα μάτια του.

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ντοκουμέντο από την φονική επίθεση στον Άλκη

Ο 23χρονος εξακολουθεί να κρατά σκληρή στάση, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, κ. Αλέξης Κούγιας, κάνει λόγο για "μια καταδρομική επιχείρηση, πολύ καλά σχεδιασμένη" στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον έξι δράστες ακόμη, όπου έχουν ταυτοποιηθεί. Όπως ο ίδιος λέει, όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνέργειας και της συμμετοχής στη δολοφονία του Άλκη, ενώ θα κατηγορηθούν και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, αντιμετωπίζοντας ποινή καθείρξεως έως 15 χρόνια.
Thestival.gr Στον εισαγγελέα ο 23χρονος για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Αίμα του Άλκη και αποτυπώματα του Αλβανού στο μαχαίρι του εγκλήματος

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας βρέθηκε DNA του θύματος -ήτοι, αίμα του άτυχου νεαρού- και αποτυπώματα του κατηγορουμένου για την στυγερή δολοφονία. Όσο για τις κηλίδες αίματος στο λευκό ΙΧ του δράστη, οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως πρόκειται για DNA του Άλκη, ενώ αναμένεται και η επιστημονική εξακρίβωση. Ήδη, έχει ταυτοποιηθεί ο οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου, ενώ οι έρευνες της ΕΛΑΣ είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το λευκό αυτοκίνητο ανήκει στον φερόμενο δράστη. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με τους αστυνομικούς να κάνουν ανάλυση των κλήσεων, ψάχνοντας στοιχεία από το κινητό του 23χρονου, για να βρουν με ποιους μίλησε πριν και μετά τον φόνο.

«Άσε με εμένα, μπαμπά, πήγαινε στον Άλκη, δεν μπόρεσα να τον σώσω»

Μετά τη δολοφονική επίθεση, οι δράστες επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους που είχαν αφήσει στη μέση της Πλαστήρα, όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο, ενώ κατά τη διαφυγή τους, άτομα που βρίσκονταν κοντά στο σημείο έσπευσαν να σταματήσουν τουλάχιστον το ένα όχημα, πετώντας πάνω του αντικείμενα.

Όσα ακολούθησαν μετά τη φυγή των δραστών είναι ανατριχιαστικά: Ο Άλκης έχανε ακατάσχετα αίμα από τη μαχαιριά στον μηρό, ενώ ο ένας από τους φίλους του, παρόλο που είχε δεχθεί επτά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο, που ευτυχώς ήταν επιφανειακά, προσπαθούσε να δει εάν είναι στη ζωή.

Άμεσα στο σημείο έφτασε ο πατέρας ενός εκ των δύο τραυματιών, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό και πήγε πάνω από τον γιο του, ώστε να δει εάν είναι καλά. Τότε το παιδί, με όση δύναμη του είχε απομείνει, είπε στον πατέρα του να τον αφήσει και ότι ο Άλκης πεθαίνει: «Άσε με εμένα, μπαμπά, πήγαινε στον Άλκη, δεν μπόρεσα να τον σώσω».

Ειδήσεις σήμερα:

Πάρτε κουβέρτες: Το ανέκδοτο του Γιάννη Αντετοκούνμπο που... πάγωσε τον Θανάση - Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Μπάιντεν - Ανησυχία στους Δημοκρατικούς

Θετικός στον κορωνοϊό ο Γκάρι Λίνεκερ: «Έχει περάσει καιρός που βρέθηκα ανάμεσα στις γραμμές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης